Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1507 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 33 g
Tuky 128 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát, který zasytí!

Suroviny

ječné kroupy 200 g
nebo červená pšenice, dvouzrnky, jednozrnky, špaldy... – podle potřeby předem namočených (my jsme použili směs)
lískové oříšky 50 g
nasekané nahrubo
boby 100 g
vyloupané boby zahradní (bez bílých slupiček) nebo edamame
fazolky zelené 200 g
tenké, zbavené konců
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
na tenké plátky
olivový olej panenský 4 PL
vinný ocet bílý 3 PL
lze nahradit kapkou medu
rozdrobená, lze nahradit balkánským sýrem
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky

Postup

1

Zrní podle potřeby namočte a uvařte podle návodu na obalu, aby bylo al dente (nebo jak je vám libo). Pak ho sceďte a zchlaďte studenou tekoucí vodou, nechte dobře okapat a rozprostřené vychladnout.

2

Mezitím opražte lískové oříšky na pánvi dozlatova. Boby a fazolky krátce povařte ve vroucí osolené vodě, fazolky by měly zůstat al dente. Zchlaďte je studenou vodou, nechte dobře okapat a spolu s fenyklem a zrním dejte do velké mísy. Na zálivku prošlehejte olej, ocet, cukr či med a sůl a pepř podle chuti (pozor, sýr je slaný!). Promíchejte ji s obsahem mísy a nechte 5 minut stát.

3

Pak rozprostřete na servírovací talíř, posypte oříšky, sýrem a bazalkovými lístky. Podle chuti dosolte a dopepřete. (Salát můžete podávat i rovnou z mísy.)

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín