0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s fazolkami a zrním

Salát s fazolkami a zrním

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1507 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 33 g
Tuky 128 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát, který zasytí!

Suroviny

ječné kroupy 200 g
nebo červená pšenice, dvouzrnky, jednozrnky, špaldy... – podle potřeby předem namočených (my jsme použili směs)
lískové oříšky 50 g
nasekané nahrubo
boby 100 g
vyloupané boby zahradní (bez bílých slupiček) nebo edamame
fazolky zelené 200 g
tenké, zbavené konců
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
fenykl 2 ks
na tenké plátky
olivový olej panenský 4 PL
vinný ocet bílý 3 PL
krupicový cukr 1 špetka
lze nahradit kapkou medu
sýr feta 200 g
rozdrobená, lze nahradit balkánským sýrem
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky

1 Zrní podle potřeby namočte a uvařte podle návodu na obalu, aby bylo al dente (nebo jak je vám libo). Pak ho sceďte a zchlaďte studenou tekoucí vodou, nechte dobře okapat a rozprostřené vychladnout.

2 Mezitím opražte lískové oříšky na pánvi dozlatova. Boby a fazolky krátce povařte ve vroucí osolené vodě, fazolky by měly zůstat al dente. Zchlaďte je studenou vodou, nechte dobře okapat a spolu s fenyklem a zrním dejte do velké mísy. Na zálivku prošlehejte olej, ocet, cukr či med a sůl a pepř podle chuti (pozor, sýr je slaný!). Promíchejte ji s obsahem mísy a nechte 5 minut stát.

3 Pak rozprostřete na servírovací talíř, posypte oříšky, sýrem a bazalkovými lístky. Podle chuti dosolte a dopepřete. (Salát můžete podávat i rovnou z mísy.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit