0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlety & fazolky s omáčkou à la bagna càuda

Kotlety & fazolky s omáčkou à la bagna càuda

1 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1856 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 24 g
Tuky 146 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka je obměnou bagna càuda, teplé omáčky původem z italského Piemontu. Na první pohled to není velká krasavice, ale její chuti jsme v redakci podlehli skoro jednomyslně a nejradši bychom ji teď jedli ke všemu.

Suroviny

fazolky zelené 300 g
ploché, zbavené konců a nakrájené na asi 10cm kousky
olivový olej extra panenský
kotleta 2 ks
vepřové, s kostí
NA OMÁČKU
máslo 75 g
česnek 2 stroužky
drcené
ančovičky (konzerva) 2 ks
nasekané
citron 0.5 ks
najemno nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
olivový olej panenský 2 PL
paprika mletá uzená 1 špetka
smetana ke šlehání 2 PL
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý

1 Na omáčku rozehřejte v pánvičce máslo na mírném ohni a jemně v něm smažte česnek a sardelové řezy asi 8 minut. Odstavte, přidejte citronovou kůru a šťávu, olivový olej, papriku a smetanu. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu, osolte a opepřete.

2 Mezitím na silném ohni rozehřejte grilovací pánev nebo obyčejnou pánev, fazolky omastěte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pak je opékejte z každé strany, aby na nich naskákaly puchýře a měly proužky od grilovací pánve. Nesmějí ale přestat být křupavé.

3 Kotlety omastěte olejem, osolte, opepřete a opečte na (grilovací) pánvi.

4 Fazolky a kotlety podávejte doplněné omáčkou v misce. Můžete je osolit vločkovou solí.

NĚCO NAVÍC
Omaštěné a ochucené fazolky spolu s kotletami můžete opéct i na grilu nebo je dát na plech a upéct v troubě při 220°C. Mělo by to trvat asi 30 minut, obojí jednou obraťte, před vytažením z trouby zkontrolujte, zda je maso dopečené u kosti. Pár minut před koncem pečení můžete potřít maso trochou omáčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit