0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninová polévka s fazolkami

Zeleninová polévka s fazolkami

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1363 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 187 g
Tuky 28 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelené fazolky jsou báječné i do polévky!

Suroviny

olivový olej 2 PL
mrkev 2 ks
nakrájené na kolečka
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
brambory 3 ks
podle potřeby oloupané, nakrájené na kostky
konzervovaná rajčata krájená 400 g
rajčata cherry 1 hrst
rozpůlená
vývar kuřecí 1.25 l
či zeleninového
pepř mletý 0.5 ČL
sůl
sušená bazalka 0.25 ČL
lze nahradit oreganem
fazolky zelené 400 g
zbavené konců a nakrájené na kousky
petrželka
hladkolistá, k podávání
kopr
k podávání
toustový chléb
opečený, k podávání (nemusí být)

1 Ve velkém rendlíku na středním ohni opékejte na oleji mrkev a cibuli 3 minuty. Pak vsypte česnek, minutu míchejte. Přidejte brambory, obojí rajčata a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, opepřete, osolte a ochuťte bazalkou či oreganem.

2 Zmírněte oheň a vařte asi 20 minut. Pak vsypte fazolky a vařte ještě tak dlouho, aby byly podle vašich představ (2–15 minut). Podávejte posypané bylinkami a podle chuti i s tousty.

NĚCO NAVÍC
Mimo sezonu a podle potřeby můžete použít i mražené či nakládané fazolky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit