Zelené fazolky jsou báječné i do polévky!
Suroviny
olivový olej
2
PL
mrkev
2
ks
nakrájené na kolečka
cibule
1
ks
malá, nakrájená nadrobno
česnek
2
stroužky
nakrájené nadrobno
brambory
3
ks
podle potřeby oloupané, nakrájené na kostky
konzervovaná rajčata krájená
400
g
rajčata cherry
1
hrst
rozpůlená
vývar kuřecí
1,25
l
či zeleninového
pepř mletý
½
ČL
sůl
sušená bazalka
¼
ČL
lze nahradit oreganem
fazolky zelené
400
g
zbavené konců a nakrájené na kousky
petrželka
hladkolistá, k podávání
k podávání
toustový chléb
opečený, k podávání (nemusí být)
1 Ve velkém rendlíku na středním ohni opékejte na oleji mrkev a cibuli 3 minuty. Pak vsypte česnek, minutu míchejte. Přidejte brambory, obojí rajčata a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, opepřete, osolte a ochuťte bazalkou či oreganem.
2 Zmírněte oheň a vařte asi 20 minut. Pak vsypte fazolky a vařte ještě tak dlouho, aby byly podle vašich představ (2–15 minut). Podávejte posypané bylinkami a podle chuti i s tousty.
NĚCO NAVÍC
Mimo sezonu a podle potřeby můžete použít i mražené či nakládané fazolky.