Zeleninová polévka s fazolkami

Zeleninová polévka s fazolkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1363 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 187 g
Tuky 28 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelené fazolky jsou báječné i do polévky!

Suroviny

olivový olej 2 PL
mrkev 2 ks
nakrájené na kolečka
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
brambory 3 ks
podle potřeby oloupané, nakrájené na kostky
konzervovaná rajčata krájená 400 g
rajčata cherry 1 hrst
rozpůlená
vývar kuřecí 1.25 l
či zeleninového
pepř mletý 0.5 ČL
sůl
sušená bazalka 0.25 ČL
lze nahradit oreganem
fazolky zelené 400 g
zbavené konců a nakrájené na kousky
petrželka
hladkolistá, k podávání
kopr
k podávání
toustový chléb
opečený, k podávání (nemusí být)

1 Ve velkém rendlíku na středním ohni opékejte na oleji mrkev a cibuli 3 minuty. Pak vsypte česnek, minutu míchejte. Přidejte brambory, obojí rajčata a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, opepřete, osolte a ochuťte bazalkou či oreganem.

2 Zmírněte oheň a vařte asi 20 minut. Pak vsypte fazolky a vařte ještě tak dlouho, aby byly podle vašich představ (2–15 minut). Podávejte posypané bylinkami a podle chuti i s tousty.

NĚCO NAVÍC
Mimo sezonu a podle potřeby můžete použít i mražené či nakládané fazolky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit