Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninová polévka s fazolkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1363 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 187 g
Tuky 28 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelené fazolky jsou báječné i do polévky! Zeleninová polévka s fazolkami je plná čersvých chutí zeleniny. Chutná skvěle a v létě dokonale nahradí i hlavní jídlo. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
mrkev 2 ks
nakrájené na kolečka
malá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
podle potřeby oloupané, nakrájené na kostky
rajčata cherry 1 hrst
rozpůlená
vývar kuřecí 1,25 l
či zeleninového
pepř mletý ½ ČL
sůl
sušená bazalka ¼ ČL
lze nahradit oreganem
fazolky zelené 400 g
zbavené konců a nakrájené na kousky
petrželka
hladkolistá, k podávání
k podávání
opečený, k podávání (nemusí být)

Postup

1

Ve velkém rendlíku na středním ohni opékejte na oleji mrkev a cibuli 3 minuty. Pak vsypte česnek, minutu míchejte.

2

Přidejte brambory, obojí rajčata a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, opepřete, osolte a ochuťte bazalkou či oreganem.

3

Zmírněte oheň a vařte asi 20 minut. Pak vsypte fazolky a vařte ještě tak dlouho, aby byly podle vašich představ (2–15 minut).

4

Podávejte posypané bylinkami a podle chuti i s tousty. NĚCO NAVÍC Mimo sezonu a podle potřeby můžete použít i mražené či nakládané fazolky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín