0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zastřená vajíčka na bagetě

Zastřená vajíčka na bagetě

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2190 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 91 g
Tuky 153 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyklepnout vejce do misky, nechat je sklouznout do naběračky ponořené v horké tekutině, takže bílek lehce ‚zastře‘ ještě vláčný žloutek – pošírování chce trochu cviku. Ale žádné strachy, zvládnete to!

Suroviny

bageta 1 ks
máslo
na osmahnutí bagety
vejce 6 ks
voda 120 ml
cibule 1 ks
malá, nakrájená najemno
česnek 1 stroužek
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
mouka pšeničná hladká 1 PL

Postup

1

Vodu s vínem přiveďte k varu, přidejte bylinky, cibuli a česnek. Povařte 10 minut, přeceďte, bylinky uchovejte. Tekutinu vraťte na oheň.

2

Vejce po jednom vyklepněte do misky a z ní se je pokuste žloutkem napřed sesunout na naběračku ponořenou do vroucí tekutiny. Miskou pak opatrně přehrnujte bílek přes žloutek – po 3–4 minutách se vejce ,zastřou‘. Nechte je odkapat a uchovejte v teple.

3

Za mírné teploty vývar povařte, až zhoustne asi na třetinu. Vraťte do něj bylinky.

4

Připravte omáčku: do hustého vývaru přidejte lžíci mouky rozmíchanou v troše studené vody a míchejte, aby vznikla hladká omáčka. Osolte, opepřete, zalijte smetanou, krátce prohřejte.

5

Z bagety ukrojte šest plátků a na másle je opečte dozlatova. Na každý plátek položte zastřené vejce a všechno přelijte trochou husté voňavé omáčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Když jsem přešel k "zastření" vejce, musel jsem hrnec ve kterém jsem dělal "omáčku" naklánět, protože tekutiny bylo strašně málo (ale podle receptu). U vajíček jsem stál asi půl hodiny, protože se mi dělaly a přilepovaly na naběračku jen kolem dokola a uprostřed se s bílkem nic nedělo. Z omáčky pak nebyla žádná omáčka... Raději jsem toho tedy nechal a udělal si klasická volská oka.

Anonym

Vždyť je to tak jednoduché....Ten kuchař musí být opravdu nezručný...

Anonym

Recept se nachází v č.1/05, str.16

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč