Džem ze švestek s ořechy a rumem

Džem ze švestek s ořechy a rumem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut na cca 4 ks 330ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3271 kcal
Bílkoviny 16 g
Cukr 640 g
Tuky 63 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My si ho dáváme do jogurtu, na piškot, na zmrzlinu… Určitě najdete i další možnosti uplatnění.

Suroviny

švestky 1 kg
odpeckované
pomeranč 2 ks
bio, na tenké plátky
cukr 500 g
želírovací 2:1
vlašské ořechy 100 g
75 ml
tmavý rum či brandy

1 Promíchejte švestky, pomeranče a cukr. Přiklopte a nechte aspoň 3 hodiny (ale i přes noc) odpočívat, aby pustily šťávu.

2 Přiveďte k varu a za stálého míchání na středním plameni vařte asi 1 a 1/2 hodiny do zhoustnutí. Když po dně protáhnete vařečku a zůstane po ní cestička, je hotovo.

3 Nechte 10 minut chladnout a pak vmíchejte ořechy a alkohol.

4 Naplňte do sklenic, uzavřete a převraťte.

 

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit