Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Džem ze švestek s ořechy a rumem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 40
Do 30 minut Velmi snadné na cca 4 ks 330ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3374 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 620 g
Tuky 63 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My si ho dáváme do jogurtu, na piškot, na zmrzlinu… Určitě najdete i další možnosti uplatnění.

Suroviny

odpeckované
bio, na tenké plátky
želírovací cukr 500 g
2:1
rum 75 ml
tmavý či brandy

Postup

1

Promíchejte švestky, pomeranče a cukr. Přiklopte a nechte aspoň 3 hodiny (ale i přes noc) odpočívat, aby pustily šťávu.

2

Přiveďte k varu a za stálého míchání na středním plameni vařte asi 1 a 1/2 hodiny do zhoustnutí. Když po dně protáhnete vařečku a zůstane po ní cestička, je hotovo.

3

Nechte 10 minut chladnout a pak vmíchejte ořechy a alkohol.

4

Naplňte do sklenic, uzavřete a převraťte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...