My si ho dáváme do jogurtu, na piškot, na zmrzlinu… Určitě najdete i další možnosti uplatnění.
Suroviny
švestky
1
kg
odpeckované
pomeranč
2
ks
bio, na tenké plátky
želírovací cukr
500
g
2:1
vlašské ořechy
100
g
rum
75
ml
tmavý či brandy
Postup
1
Promíchejte švestky, pomeranče a cukr. Přiklopte a nechte aspoň 3 hodiny (ale i přes noc) odpočívat, aby pustily šťávu.
2
Přiveďte k varu a za stálého míchání na středním plameni vařte asi 1 a 1/2 hodiny do zhoustnutí. Když po dně protáhnete vařečku a zůstane po ní cestička, je hotovo.
3
Nechte 10 minut chladnout a pak vmíchejte ořechy a alkohol.
4
Naplňte do sklenic, uzavřete a převraťte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ovoce do trouby i do sklenice(6 receptů )