Salát z mladých lístků s ořechy a lehkou zálivkou strčí do kapsy všechny komplikované předkrmy! Jen pečlivě vybírejte lístky, důkladně je propláchněte a pak osušte, ideálně v odstředivce. Dělá to tak i italský šéfkuchař Emanuele Ridi, od kterého máme tento recept.
Suroviny
1
hrst
salát dubáček
1
ks
červená čekanka malá, najemno
polníček
2
hrst
1
hrst
salát frisée
rukola
1
hrst
mrkev
2
ks
na tenké nudličky, nebo nahrubo nastrouhané
Na zálivku
olivový olej
100
ml
citronová šťáva
z jednoho citronu
med
1
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vlašské ořechy
2
PL
nahrubo nasekané
Salátové lístky naaranžujte na talíře. Listy čekanky případně natrhejte na menší kousky. V misce dokrémova prošlehejte přísady na zálivku a pokapejte jí připravené listy. Navrch nasypte mrkev a ořechy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 36 nejlepších italských receptů(36 receptů)