Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zmzlinová roláda s malinami
Zmzlinová roláda s malinami
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:

Zmzlinová roláda s malinami

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Pro zkušené Na 1 roládu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5580 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 570 g
Tuky 330 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace lehkého piškotu, domácí zmrzliny a sezonního ovoce dělá z této zmzlinové rolády dokonalý letní dezert. 

Suroviny

vejce 2 ks
velká
semínka vyškrábnutá
maliny 100 g
malinový džem 300 g
Na piškotá
vejce 4 ks
velká
+ navíc na posypání
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL

Postup

1

Vychlaďte misku vašeho zmrzlinovače, pokud jej používáte. Ve velké míse ušlehejte vejce a cukr do nadýchané světlé pěny. Přidejte mascarpone, smetanu a semínka vanilky a znovu šlehejte do hladka. Nalijte do výrobníku zmrzliny a míchejte, dokud nezmrzne. Alternativně můžete směs přelít do vhodné nádoby, zmrazit na 2 hodiny, poté přenést do kuchyňského robotu a pár pulzy promixovat, abyste odstranili ledové krystalky.

2

Chlebíčkovou formu na bochník o hmotnosti 900 g (asi 20 cm dlouhou) vyložte potravinářskou fólií. V této fázi – dokud je vaše zmrzlina docela vláčná – rozmačkejte maliny se 2 polévkovými lžícemi džemu (ale ponechte ve směsi pár větších kousků ovoce) a poté vytvořte ve zmrzlině malinový vír. Přendejte do chlebíčkové formy a znovu zmrazte do ztuhnutí – asi 6 hodin nebo přes noc.

3

Připravte piškot. Troubu rozehřejte na 190°C. Plech o rozměrech 25 x 35 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vejce a cukr dejte do velké mísy a vyšlehejte dokud světlé nadýchané pěny – bude to trvat asi 5 minut. Prosejte mouku a kypřicí prášek a smíchejte s vaječným základem tak, aby v těstě nebyly žádné viditelné hrudky mouky. Opatrně nalijte na plech a uhlaďte stěrkou. Pečte 10–12 minut, dokud na dotek nepruží.

4

Zatímco se peče piškot, položte na pracovní plochu arch pečícího papíru. Musí být větší, než je váš plech. Posypte ho cukrem. Když je piškot upečený, vyklopte ho na pocukrovaný pečicí papír, volně srolujte od jednoho z kratších konců a konce pečicího papíru zajistěte zatočením. Nechte zcela vychladnout.

5

Vyjměte zmrzlinu z mrazáku a nechte 10 minut změknout. Zmrzlinu přendejte na velký arch pečícího papíru, obtočte pergamen kolem zmrzliny a válejte a mačkejte rukama, abyste z ní vytvarovali válec o délce asi 25 cm.

6

Rozbalte a rozviňte piškot, stáhněte pečicí papír, poté vnitřní povrch potřete zbývajícím džemem. Rozbalte zmrzlinu, umístěte ji do středu a piškot kolem ní obtočte. Zmrzlinovou roládu zabalte zpět do pečícího papíru, konce zajistěte pevně zatočením, a poté znovu zmrazte na další 2 hodiny. Před podáváním rozbalte zmrzlinovou roládu a odřízněte oba konce zubatým nožem, aby vypadala úhledně. Lze skladovat v mrazáku až 1 týden.

Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč