Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Schwarzwaldská zmrzlinová roláda
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné Na 8–10 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2570 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 380 g
Tuky 90 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tomuhle říkáme velká cukrářská fúze! Spojili jsme hned tři oblíbené dezerty – dort Schwarzwald, piškotovou roládu a zmrzlinu. Vznikla hříšně skvělá a osvěžující Schwarzwaldská zmrzlinová roláda. Kombinace čokoládového piškotu, černých trešní a smetanové zmrzliny. 

Suroviny

Na zmrzlinu
vejce 2 ks
bílky a žloutky oddělené
semínka vyškrábnutá
černé třešně naložené v pálence kirch
Na piškot
na vymazání plechu
vejce 3 ks
+ na posypání
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
vanilkový extrakt 1,5 ČL
červené gelové barvivo
třešňový džem
z černých třešní

Postup

1

Připravte zmrzlinu. Bílky ušlehejte v míse elektrickým šlehačem dotuha. V jiné míse ušlehejte žloutky, moučkový cukr a vanilková semínka do světlé nadýchané pěny. Ve třetí misce ušlehejte smetanu do tuha. Žloutkovou směs vmíchejte do šlehačky. Slijte třešně a kirsch uchovejte. Vmíchejte do žloutkové směsi asi polovinu třešní. Nyní zapracujte stěrkou bílky. Základ zmrzliny vlijte do chlebíčkové formy na bochník o hmotnosti 900 g vyložené pečicím papírem. Ten by měl přesahovat okraj – později jej použijete k rolování zmrzliny. Uložte do mrazáku na 2 hodiny.

2

Vyjměte zmrzlinu z mrazáku ve chvíli, kdy je pevná, ale tvárná. Vyjměte z plechu pomocí přesahujícího papíru. Pomocí stěrky vytvarujte zmrzlinu do tvaru silného válce a poté ji pomocí pečicího papíru pevně sviňte do válečku o délce asi 35 cm. Zatočte konce pečícího papíru, tím váleček utáhněte a vraťte zmrzlinu na hodinu zpět do mrazáku.

3

Troubu rozehřejte na 200°C. Plech o rozměrech 24 x 32 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem (s velkým přebytkem). Vejce a cukr šlehejte elektrickým ručním šlehačem 2–3 minuty do zesvětlání a zhoustnutí. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte do vaječné směsi a přidejte vanilkový extrakt a vše smíchejte stěrkou tak, aby nebyly vidět žádné hrudky mouky. Naberte 50 g směsi do malé misky a přidejte malé množství červeného potravinářského barviva. Dobře promíchejte a poté přeneste do zdobicího sáčku. Na připravený plech pomocí sáčku namalujte puntíky a pečte 2 minuty. Vyjměte z trouby, na předpečené puntíky nalijte zbytek piškotového těsta a opatrně ho stěrkou rozetřete k okrajům. Pečte 15 minut nebo až je piškot lehce zlatý a pružný na dotek.

4

Vyjměte piškot z trouby, nechte ho zchladnout pár minut, aby se s ním dalo manipulovat, ale byl stále teplý, a pak ho opatrně i s papírem srolujte. Nechte zcela vychladnout ve srolovaném tvaru. Poté piškot rozviňte a zevnitř potřete džemem. Pracujte rychle, rozbalte zmrzlinu a položte ji na džem. Piškot srolujte kolem ní. 

5

Roládu zabalte do nového listu pečícího papíru a vrstvy alobalu nebo potravinářské fólie. Vraťte do mrazáku alespoň na dalších 20–30 minut, poté rozbalte, nakrájejte a podávejte.

Recept a fotografie převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč