
Těstoviny se slaninou a houbami
Tyhle těstoviny by byly výborné i jako originální příloha k pečenému masu
Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4-5
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
Vaření: 20 minut
P
Ingredience
- 400 g těstovin typu penne (anebo jakékoli těstoviny tvaru ,potrubí‘
- 250 g očištěných žampionů nebo jiných jedlých hub
- 8 plátků prorostlé slaniny
- 4 lžíce bazalkového pesta
- 300 ml co nejtučnější zakysané smetany
- hrst lístků bazalky
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Ve velkém hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu (vodu si můžete ohřát v rychlovarné konvici, urychlíte si tím práci). Mezitím pokrájejte houby a slaninu.
2. Do misky či hrnku nalijte trochu vody od těstovin; ty potom slijte a uložte na teplé místo. V hrnci, v němž se vařily těstoviny, asi pět minut smažte slaninu a houby. Udržujte vysokou teplotu, aby se opravdu smažily, a ne jen ‚potily‘.
3. Vraťte do hrnce těstoviny, přidejte uschovanou vodu a poté všechno minutu ohřívejte a míchejte. Stáhněte plamen a do těstovin vmíchejte pesto, smetanu i většinu bazalkových listů. Ochutnejte, případně osolte a opepřete. Promíchejte a ozdobte zbylou bazalkou.
Rajská obměna
Místo bazalkového pesta zkuste jeho červenou verzi.
Bez mléka Jestli chcete, nahraďte zakysanou smetanu několika dalšími lžičkami pesta – získáte tím lahodnou a zároveň trochu odlehčenou variantu.
Kouzelná přísada:
Opravdové, kvalitní Pesto alla Genovese značky Sacla neobsahuje žádná podezřelá éčka, zato třeba italskou bazalku a piniové oříšky. K dostání například v Carrefouru, 190 g/57 Kč.
2. Do misky či hrnku nalijte trochu vody od těstovin; ty potom slijte a uložte na teplé místo. V hrnci, v němž se vařily těstoviny, asi pět minut smažte slaninu a houby. Udržujte vysokou teplotu, aby se opravdu smažily, a ne jen ‚potily‘.
3. Vraťte do hrnce těstoviny, přidejte uschovanou vodu a poté všechno minutu ohřívejte a míchejte. Stáhněte plamen a do těstovin vmíchejte pesto, smetanu i většinu bazalkových listů. Ochutnejte, případně osolte a opepřete. Promíchejte a ozdobte zbylou bazalkou.
Rajská obměna
Místo bazalkového pesta zkuste jeho červenou verzi.
Bez mléka Jestli chcete, nahraďte zakysanou smetanu několika dalšími lžičkami pesta – získáte tím lahodnou a zároveň trochu odlehčenou variantu.
Kouzelná přísada:
Opravdové, kvalitní Pesto alla Genovese značky Sacla neobsahuje žádná podezřelá éčka, zato třeba italskou bazalku a piniové oříšky. K dostání například v Carrefouru, 190 g/57 Kč.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 20:20
Jana Anna Štolbová
5. Červen 2009 21:36