Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny se slaninou a houbami

Tyhle těstoviny by byly výborné i jako originální příloha k pečenému masu
Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4-5
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P
Italská

Ingredience

    • 400 g těstovin typu penne (anebo jakékoli těstoviny tvaru ,potrubí‘
    • 250 g očištěných žampionů nebo jiných jedlých hub
    • 8 plátků prorostlé slaniny
    • 4 lžíce bazalkového pesta
    • 300 ml co nejtučnější zakysané smetany
    • hrst lístků bazalky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Ve velkém hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu (vodu si můžete ohřát v rychlovarné konvici, urychlíte si tím práci). Mezitím pokrájejte houby a slaninu.
 
2.  Do misky či hrnku nalijte trochu vody od těstovin; ty potom slijte a uložte na teplé místo. V hrnci, v němž se vařily těstoviny, asi pět minut smažte slaninu a houby. Udržujte vysokou teplotu, aby se opravdu smažily, a ne jen ‚potily‘.

3. 
Vraťte do hrnce těstoviny, přidejte uschovanou vodu a poté všechno minutu ohřívejte a míchejte. Stáhněte plamen a do těstovin vmíchejte pesto, smetanu i většinu bazalkových listů. Ochutnejte, případně osolte a opepřete. Promíchejte a ozdobte zbylou bazalkou.

Rajská obměna

Místo bazalkového pesta zkuste jeho červenou verzi.
Bez mléka  Jestli chcete, nahraďte zakysanou smetanu několika dalšími lžičkami pesta – získáte tím lahodnou a zároveň trochu odlehčenou variantu.

Kouzelná přísada:
Opravdové, kvalitní Pesto alla Genovese značky Sacla neobsahuje žádná podezřelá éčka, zato třeba italskou bazalku a piniové oříšky. K dostání například v Carrefouru, 190 g/57 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.12
Obrazek uzivatele
tohle jídlo nemá chybu. uvařené je za chvilku a chutná báječně... žampiony jsem smažila na nejvyšší výkon, ale jakmile jsem oheň trochu stáhla, pustily malinko vody... ta se ale za chvíli odpařila a bylo to ok :) bazalkové pesto nemám, takže jsem ho nepřidala. a protože jsem si špatně přečetla recept, dala jsem tam 40 % smetanu (tu na šlehání) namísto smetany zakysané... :) nic se však nestalo a jídlo bylo výborné. doporučuji :)

Přidat komentář