Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstovinový salát se slaninou a houbami
Těstovinový salát se slaninou a houbami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Těstovinový salát se slaninou a houbami

4.7/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Snadné 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4707 kcal
Bílkoviny 420 g
Sacharidy 224 g
Tuky 232 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle těstoviny by byly výborné i jako originální příloha k pečenému masu

Související recepty

Suroviny

těstoviny 400 g
penne, nebo jakékoliv typu \"potrubí\"
nebo jiné
slanina 8 plátků
prorostlá
bazalkové pesto 4 PL
tučná
bazalka hrst
lístky
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu (vodu si můžete ohřát v rychlovarné konvici, urychlíte si tím práci). Mezitím pokrájejte houby a slaninu.

2

Do misky či hrnku nalijte trochu vody od těstovin; ty potom slijte a uložte na teplé místo. V hrnci, v němž se vařily těstoviny, asi pět minut smažte slaninu a houby. Udržujte vysokou teplotu, aby se opravdu smažily, a ne jen ‚potily‘.

3

Vraťte do hrnce těstoviny, přidejte uschovanou vodu a poté všechno minutu ohřívejte a míchejte. Stáhněte plamen a do těstovin vmíchejte pesto, smetanu i většinu bazalkových listů. Ochutnejte, případně osolte a opepřete. Promíchejte a ozdobte zbylou bazalkou.

Rajská obměna
Místo bazalkového pesta zkuste jeho červenou verzi. Bez mléka  Jestli chcete, nahraďte zakysanou smetanu několika dalšími lžičkami pesta – získáte tím lahodnou a zároveň trochu odlehčenou variantu.

Kouzelná přísada:
Opravdové, kvalitní Pesto alla Genovese značky Sacla neobsahuje žádná podezřelá éčka, zato třeba italskou bazalku a piniové oříšky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

05.06.2009 21:36
tohle jídlo nemá chybu. uvařené je za chvilku a chutná báječně... žampiony jsem smažila na nejvyšší výkon, ale jakmile jsem oheň trochu stáhla, pustily malinko vody... ta se ale za chvíli odpařila a bylo to ok :) bazalkové pesto nemám, takže jsem ho nepřidala. a protože jsem si špatně přečetla recept, dala jsem tam 40 % smetanu (tu na šlehání) namísto smetany zakysané... :) nic se však nestalo a jídlo bylo výborné. doporučuji :)
04.09.2007 20:20
Recept se nachází v č.4/06, str.12