Těstoviny se slaninou a houbami

Těstoviny se slaninou a houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4707 kcal
Bílkoviny 420 g
Cukr 224 g
Tuky 232 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tyhle těstoviny by byly výborné i jako originální příloha k pečenému masu

Suroviny

těstoviny 400 g
penne, nebo jakékoliv typu \"potrubí\"
žampiony 250 g
nebo jiné jedlé houby
slanina 8 plátků
prorostlá
bazalkové pesto 4 PL
zakysaná smetana 300 ml
tučná
bazalka hrst
sůl
pepř
1.  Ve velkém hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu (vodu si můžete ohřát v rychlovarné konvici, urychlíte si tím práci). Mezitím pokrájejte houby a slaninu.
 
2.  Do misky či hrnku nalijte trochu vody od těstovin; ty potom slijte a uložte na teplé místo. V hrnci, v němž se vařily těstoviny, asi pět minut smažte slaninu a houby. Udržujte vysokou teplotu, aby se opravdu smažily, a ne jen ‚potily‘.

3. 
Vraťte do hrnce těstoviny, přidejte uschovanou vodu a poté všechno minutu ohřívejte a míchejte. Stáhněte plamen a do těstovin vmíchejte pesto, smetanu i většinu bazalkových listů. Ochutnejte, případně osolte a opepřete. Promíchejte a ozdobte zbylou bazalkou.

Rajská obměna

Místo bazalkového pesta zkuste jeho červenou verzi.
Bez mléka  Jestli chcete, nahraďte zakysanou smetanu několika dalšími lžičkami pesta – získáte tím lahodnou a zároveň trochu odlehčenou variantu.

Kouzelná přísada:
Opravdové, kvalitní Pesto alla Genovese značky Sacla neobsahuje žádná podezřelá éčka, zato třeba italskou bazalku a piniové oříšky. K dostání například v Carrefouru, 190 g/57 Kč.

Obchod Apetit