0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstovinový salát se slaninou a houbami

Těstovinový salát se slaninou a houbami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Těstovinový salát se slaninou a houbami

4.9 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Snadné 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4707 kcal
Bílkoviny 420 g
Sacharidy 224 g
Tuky 232 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle těstoviny by byly výborné i jako originální příloha k pečenému masu

Suroviny

těstoviny 400 g
penne, nebo jakékoliv typu \"potrubí\"
žampiony 250 g
nebo jiné
slanina 8 plátků
prorostlá
bazalkové pesto 4 PL
zakysaná smetana 300 ml
tučná
bazalka hrst
lístky
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu (vodu si můžete ohřát v rychlovarné konvici, urychlíte si tím práci). Mezitím pokrájejte houby a slaninu.

2

Do misky či hrnku nalijte trochu vody od těstovin; ty potom slijte a uložte na teplé místo. V hrnci, v němž se vařily těstoviny, asi pět minut smažte slaninu a houby. Udržujte vysokou teplotu, aby se opravdu smažily, a ne jen ‚potily‘.

3

Vraťte do hrnce těstoviny, přidejte uschovanou vodu a poté všechno minutu ohřívejte a míchejte. Stáhněte plamen a do těstovin vmíchejte pesto, smetanu i většinu bazalkových listů. Ochutnejte, případně osolte a opepřete. Promíchejte a ozdobte zbylou bazalkou.

Rajská obměna
Místo bazalkového pesta zkuste jeho červenou verzi. Bez mléka  Jestli chcete, nahraďte zakysanou smetanu několika dalšími lžičkami pesta – získáte tím lahodnou a zároveň trochu odlehčenou variantu.

Kouzelná přísada:
Opravdové, kvalitní Pesto alla Genovese značky Sacla neobsahuje žádná podezřelá éčka, zato třeba italskou bazalku a piniové oříšky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Anonym

tohle jídlo nemá chybu. uvařené je za chvilku a chutná báječně... žampiony jsem smažila na nejvyšší výkon, ale jakmile jsem oheň trochu stáhla, pustily malinko vody... ta se ale za chvíli odpařila a bylo to ok :) bazalkové pesto nemám, takže jsem ho nepřidala. a protože jsem si špatně přečetla recept, dala jsem tam 40 % smetanu (tu na šlehání) namísto smetany zakysané... :) nic se však nestalo a jídlo bylo výborné. doporučuji :)

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč