
Aromatické kuře na studeno
Servíruje se studené, proto si ho rozhodně připravte v předstihu. Maso ovšem porcujte až v den D.
Vydání: 2004/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 6–8 kuřecích prsíček bez kůže
- 2 lžíce medu
- nastrouhanou kůru ze dvou dobře omytých pomerančů (nebo z jednoho velkého)
- šťávu z jednoho pomeranče
- 2 lžíce olivového oleje
- lžíci sójové omáčky
- sůl a pepř
- 1 zelený salát
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C).
Kuřecí prsíčka položte do mělčího pekáčku. Smíchejte med, pomerančovou kůru a šťávu, olej, sójovou omáčku, sůl i pepř a přelijte přes maso. Dobře ho ve směsi obalte.
2. Pečte 40–45 minut, v polovině pečení maso obraťte a občas přelévejte vypečenou šťávou. Mělo by být pěkně zlatavé, lesklé a šťáva ke konci téměř vypečená. Pokud se prsíčka pečou rychle a šťáva se vypéká, dolijte ji trochou horké vody.
3. Maso nechte vychladnout a zabalte do alobalu. V chladu ho tak můžete uchovat do druhého dne.
4. Servírovací talíř pokryjte listy salátu a na ně naaranžujte maso nakrájené na tenčí plátky. Pokud jste kuře chladili, naporcujte ho klidně hned po vyjmutí z ledničky, ale před podáváním ho nechte chvíli v pokojové teplotě.
Kuřecí prsíčka položte do mělčího pekáčku. Smíchejte med, pomerančovou kůru a šťávu, olej, sójovou omáčku, sůl i pepř a přelijte přes maso. Dobře ho ve směsi obalte.
2. Pečte 40–45 minut, v polovině pečení maso obraťte a občas přelévejte vypečenou šťávou. Mělo by být pěkně zlatavé, lesklé a šťáva ke konci téměř vypečená. Pokud se prsíčka pečou rychle a šťáva se vypéká, dolijte ji trochou horké vody.
3. Maso nechte vychladnout a zabalte do alobalu. V chladu ho tak můžete uchovat do druhého dne.
4. Servírovací talíř pokryjte listy salátu a na ně naaranžujte maso nakrájené na tenčí plátky. Pokud jste kuře chladili, naporcujte ho klidně hned po vyjmutí z ledničky, ale před podáváním ho nechte chvíli v pokojové teplotě.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Barča (neověřeno)
20. Červenec 2006 17:01
Petr (neověřeno)
23. Březen 2007 15:41
Vratislava Sýsová
18. Únor 2010 18:39
butu (neověřeno)
31. Říjen 2007 20:03