Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Aromatické kuře na studeno

Servíruje se studené, proto si ho rozhodně připravte v předstihu. Maso ovšem porcujte až v den D.

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    • 6–8 kuřecích prsíček bez kůže
    • 2 lžíce medu
    • nastrouhanou kůru ze dvou dobře omytých pomerančů (nebo  z jednoho velkého)
    • šťávu z jednoho pomeranče
    • 2 lžíce olivového oleje
    • lžíci sójové omáčky
    • sůl a pepř
    • 1 zelený salát

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C).
Kuřecí prsíčka položte do mělčího pekáčku. Smíchejte med, pomerančovou kůru a šťávu, olej, sójovou omáčku, sůl i pepř a přelijte přes maso. Dobře ho ve směsi obalte.

2. Pečte 40–45 minut, v polovině pečení maso obraťte a občas přelévejte vypečenou šťávou. Mělo by být pěkně zlatavé, lesklé a šťáva ke konci téměř vypečená. Pokud se prsíčka pečou rychle a šťáva se vypéká, dolijte ji trochou horké vody.

3. Maso nechte vychladnout a zabalte do alobalu. V chladu ho tak můžete uchovat do druhého dne.

4. Servírovací talíř pokryjte listy salátu a na ně naaranžujte maso nakrájené na tenčí plátky. Pokud jste kuře chladili, naporcujte ho klidně hned po vyjmutí z ledničky, ale před podáváním ho nechte chvíli v pokojové teplotě.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak nevím, kde se stala chyba, ale nám tohle nechutnalo. Prsíčka byla hrozně suchá a chuť taky nic moc
Obrazek uzivatele
Hodně záleží na surovinách a to zejména na kuřeti. Doporučuju použít silná čerstvá kuřecí prsa. Tenká se velmi rychle vysuší. Při strouhání kůry pozor na bílou hořkou dužinu, která jídlo dokáže zcela zničit. Při pečení stále přelévat a obracet. Klidně každých 5 minut. Pak je úspěch zaručený. Připravoval jsem je na party už několikrát a vždy to byl "bestseller" ;)
Obrazek uzivatele
Také jsem použila větší prsa a polévala častěji. Všem nám chutnalo, pomerančová chuť dodala kuřeti na zajímavosti. Právě uvažuji, že se do toho znovu pustím. Je to rychlovka a hlavně když člověk čeká hosty, nemusí s tím ztrácet čas a opravdu si je připravit den předem...
Obrazek uzivatele
Měli jsme dneska k večeři, všem - ted nám 3 doma to moc chutnalo, je pravda, že prsa byla větsší, teda vyšší

Přidat komentář