Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steak na pepři

Různé verze ‚peprstejku‘ jsou hitem restaurací. Možná si je spojujete s německou kuchyní; pocházejí ale z francouzské. Dodrželi jsme originální postup a šťávě dodali šmrnc trochou smetany.

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Francouzská

Ingredience

    • 4 bifteky ze střední části svíčkové, dobře odleželé
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • vícebarevný pepř, čerstvě namletý nebo nadrcený
    • 1–2 lžičky naloženého zeleného pepře
    • sůl na dochucení
    • 100 ml smetany
    • 30 g másla

    K PODÁVÁNÍ

    • 500 g malých nových brambor, pečlivě omytých a uvařených
    • 4 malé cukety, podélně rozkrojené

Příprava jídla

1.  Bifteky naklepejte klouby rukou, z obou stran osolte a ‚otlačte‘ v drceném pepři. Troubu předehřejte na 220 stupňů.

2.  Olej (stačí tenká vrstva) rozehřejte na těžké, nejlépe litinové pánvi a zprudka na něm bifteky opečte. Po třech minutách je otočte a pánev s masem vložte na další tři minuty do rozehřáté trouby, aby se opeklo z druhé strany. Vyjměte a uchovejte na teplém místě.

3.  Na pánvi rozpusťte máslo, rychle na něm opečte brambory a cuketu a pak je rozdělte na talíře spolu s bifteky. Šťávu v pánvi zalijte smetanou, dosolte, přidejte zelený pepř a přelijte zálivkou maso.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.48

Přidat komentář