
Steak na pepři
Různé verze ‚peprstejku‘ jsou hitem restaurací. Možná si je spojujete s německou kuchyní; pocházejí ale z francouzské. Dodrželi jsme originální postup a šťávě dodali šmrnc trochou smetany.
Vydání: 2006/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 bifteky ze střední části svíčkové, dobře odleželé
- 2 lžíce rostlinného oleje
- vícebarevný pepř, čerstvě namletý nebo nadrcený
- 1–2 lžičky naloženého zeleného pepře
- sůl na dochucení
- 100 ml smetany
- 30 g másla
- 500 g malých nových brambor, pečlivě omytých a uvařených
- 4 malé cukety, podélně rozkrojené
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1. Bifteky naklepejte klouby rukou, z obou stran osolte a ‚otlačte‘ v drceném pepři. Troubu předehřejte na 220 stupňů.
2. Olej (stačí tenká vrstva) rozehřejte na těžké, nejlépe litinové pánvi a zprudka na něm bifteky opečte. Po třech minutách je otočte a pánev s masem vložte na další tři minuty do rozehřáté trouby, aby se opeklo z druhé strany. Vyjměte a uchovejte na teplém místě.
3. Na pánvi rozpusťte máslo, rychle na něm opečte brambory a cuketu a pak je rozdělte na talíře spolu s bifteky. Šťávu v pánvi zalijte smetanou, dosolte, přidejte zelený pepř a přelijte zálivkou maso.
2. Olej (stačí tenká vrstva) rozehřejte na těžké, nejlépe litinové pánvi a zprudka na něm bifteky opečte. Po třech minutách je otočte a pánev s masem vložte na další tři minuty do rozehřáté trouby, aby se opeklo z druhé strany. Vyjměte a uchovejte na teplém místě.
3. Na pánvi rozpusťte máslo, rychle na něm opečte brambory a cuketu a pak je rozdělte na talíře spolu s bifteky. Šťávu v pánvi zalijte smetanou, dosolte, přidejte zelený pepř a přelijte zálivkou maso.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 22:19