
Bifteky jednohubky
Oči upřené na obrazovku a ruce svírající ovladač logicky těžko zvládnou klasické jídelní aranžmá v podobě příborů a prostírání. Ve věci chuti však kompromisy už přípustné nejsou; s perfektním biftekem máte vítězství zaručeno!
Vydání: 2006/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- tenké plátky z ½ kg hovězí svíčkové
- svazek jarní cibulky
- 1 nakrájená červená paprika
- 200 ml sójové omáčky light
- 100 g krupicového cukru
- sůl a pepř na dochucení
- olej na potření grilovací pánve
Příprava jídla
1. Hovězí na prkénku naklepejte – nikoli paličkou, jen klouby ruky.
2. V misce smíchejte sójovou omáčku s cukrem a trochou pepře a soli. Část cibulky nakrájejte na kousky o něco delší, než jsou plátky masa.
3. Každý plátek potřete marinádou, sviňte kolem proužků cibulky i papriky a spíchněte párátkem. Zbylou cibulku nakrájejte na kolečka. Zbytek omáčky v kastrůlku svařte, aby cukr lehce zesirupovatěl, a vsypte nakrájenou cibulku.
4. Grilovací pánev potřete olejem, rozpalte ji a ze všech stran na ní opečte závitky. Podávejte s omáčkou k namáčení.
2. V misce smíchejte sójovou omáčku s cukrem a trochou pepře a soli. Část cibulky nakrájejte na kousky o něco delší, než jsou plátky masa.
3. Každý plátek potřete marinádou, sviňte kolem proužků cibulky i papriky a spíchněte párátkem. Zbylou cibulku nakrájejte na kolečka. Zbytek omáčky v kastrůlku svařte, aby cukr lehce zesirupovatěl, a vsypte nakrájenou cibulku.
4. Grilovací pánev potřete olejem, rozpalte ji a ze všech stran na ní opečte závitky. Podávejte s omáčkou k namáčení.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
5. Září 2007 09:24