Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bifteky jednohubky

Oči upřené na obrazovku a ruce svírající ovladač logicky těžko zvládnou klasické jídelní aranžmá v podobě příborů a prostírání. Ve věci chuti však kompromisy už přípustné nejsou; s perfektním biftekem máte vítězství zaručeno!

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10

Ingredience

    • tenké plátky z ½ kg hovězí svíčkové
    • svazek jarní cibulky
    • 1 nakrájená červená paprika
    • 200 ml sójové omáčky light
    • 100 g krupicového cukru
    • sůl a pepř na dochucení
    • olej na potření grilovací pánve

Příprava jídla

1.  Hovězí na prkénku naklepejte – nikoli paličkou, jen klouby ruky.

2.  V misce smíchejte sójovou omáčku s cukrem a trochou pepře a soli. Část cibulky nakrájejte na kousky o něco delší, než jsou plátky masa.

3.  Každý plátek potřete marinádou, sviňte kolem proužků cibulky i papriky a spíchněte párátkem. Zbylou cibulku nakrájejte na kolečka. Zbytek omáčky v kastrůlku svařte, aby cukr lehce zesirupovatěl, a vsypte nakrájenou cibulku.

4.  Grilovací pánev potřete olejem, rozpalte ji a ze všech stran na ní opečte závitky. Podávejte s omáčkou k namáčení.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polentové jednohubky

Černý samet

Pikantní žebírka

Smažené tvarůžky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.62

Přidat komentář