Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rizoto s cuketou a gorgonzolou

Spojení samých jemných surovin – cukety, gorgonzoly a krůtího masa – je překvapivě výrazné. Pokud máte přerostlé cukety, podélně je rozpulte a vydlabejte z nich semínka.

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
    • 1 cibule 
    • 300 g krůtích prsou, nakrájených
    • na kostičky
    • 2 malé cukety, neloupané a nakrájené na kostičky
    • 250 g kulatozrnné rýže
    • 500–700 ml masového nebo zeleninového vývaru z kostky
    • 100 ml smetany
    • 120 g gorgonzoly (nebo jiného sýra s modrou plísní)

Příprava jídla

1.  Ve větším hrnci rozehřejte olej a pak do něj vhoďte slaninu a cibuli. Jakmile cibulka změkne, přisypte nakrájené maso a cuketu a za stálého míchání vše osmahněte; trvá to asi pět minut. Potom přisypte propláchnutou rýži a promíchejte ji tak, aby se  všechna zrníčka obalila olejem a tukem z vysmažené slaniny.

2.  Do hrnce přilijte zhruba třetinu vývaru, přiklopte poklici, stáhněte plamen a počkejte, až se tekutina odpaří. Pak rýží zamíchejte a ochutnejte. Pokud je ještě tvrdá, přilijte vývar a postup opakujte. Těsně před koncem do hrnce přisypte rozdrobený sýr a zjemněte rizoto smetanou. Okamžitě podávejte.

Pro vegetariány 
Slaninu nahraďte oříškem másla a vynechte krůtí prsa.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Pikantní kuřecí paličky z křidýlek

Salát Coleslaw

Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

Bramborová omeleta

Šneci z vepřové panenky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.28
Obrazek uzivatele
Všem mohu jen doporučit. Naprosto vynikající kombinace surovin a také jedna z možností, jak využít cukety.

Přidat komentář