
Sirup z bezinkových květů
V Británii milují ‚elderflower cordial‘ pro jemnou a zároveň citrusově ostrou chuť. Díky tomu se hodí jak do osvěžujících šťáv, tak do různých koktejlů (výborně si rozumí s ginem). S úspěchem ho ale můžete použít i do nákypů, pudinků, zapékaných dezertů, krémů, želé… i z omáčky k masu učiní pár kapek naprostý originál!
Vydání: 2006/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 20 bezinkových květenství, zbavených nečistot
- 1 dobře omytý citron, nakrájený na plátky
- 2 lžičky kyseliny citronové (konzervační prostředek, dostanete i v drogerii)
- 1,5 kg krupicového cukru
- 1,2 l vody
Příprava jídla
1. Vodu svařte v konvici. Všechny ingredience dejte do velké mísy, třeba polévkové, a zalijte vroucí vodou. Promíchejte a pěnu seberte děrovanou naběračkou. Nádobu přikryjte utěrkou.
2. Nechte na chladnějším místě pět dnů stát, přičemž směs dvakrát denně promíchejte. Pak ji sceďte přes velmi jemný cedník, případně přes látku. Nalijte do lahví, které jste vysterilizovali horkou vodou, a uložte do chladničky.
2. Nechte na chladnějším místě pět dnů stát, přičemž směs dvakrát denně promíchejte. Pak ji sceďte přes velmi jemný cedník, případně přes látku. Nalijte do lahví, které jste vysterilizovali horkou vodou, a uložte do chladničky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
zoe (neověřeno)
2. Červen 2007 08:25
Áječka (neověřeno)
5. Červen 2007 10:20
bubu (neověřeno)
6. Červen 2007 10:17
Alena (neověřeno)
5. Září 2007 09:14