Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sirup z bezinkových květů

V Británii milují ‚elderflower cordial‘ pro jemnou a zároveň citrusově ostrou chuť. Díky tomu se hodí jak do osvěžujících šťáv, tak do různých koktejlů (výborně si rozumí s ginem). S úspěchem ho ale můžete použít i do nákypů, pudinků, zapékaných dezertů, krémů, želé… i z omáčky k masu učiní pár kapek naprostý originál!

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Stání: 5 dnů
P

Ingredience

    • 20 bezinkových květenství, zbavených nečistot
    • 1 dobře omytý citron, nakrájený  na plátky
    • 2 lžičky kyseliny citronové (konzervační prostředek, dostanete i v drogerii)
    • 1,5 kg krupicového cukru
    • 1,2 l vody

Příprava jídla

1.  Vodu svařte v konvici. Všechny ingredience dejte do velké mísy, třeba polévkové, a zalijte  vroucí vodou. Promíchejte a pěnu seberte děrovanou naběračkou. Nádobu přikryjte utěrkou.

2.  Nechte na chladnějším místě pět dnů stát, přičemž směs dvakrát denně promíchejte. Pak ji sceďte přes velmi jemný cedník, případně přes látku. Nalijte do lahví, které jste vysterilizovali horkou vodou, a uložte do chladničky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažená květenství - kosmatice

Voňavé kotlety

Salát zelený s kvítky

Jahodové bezové želé

Podzimní likéry 4× jinak: Připravte si doma voňavý životabudič z darů přírody

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jsem asi trošku zmatená, ale bezinky - tím je myšlen bez černý?
Obrazek uzivatele
Recept přišel trochu pozdě, většina bezu je už odkvetlá.
Obrazek uzivatele
Bezinky jsou černé plody "bezu černého". Sirup (vynikajícííí) je z jeho květů, kterým se u nás na Hané říká KOZIČKY ;-) a u nás ještě kvetou. Včera jsem zakládala další várku :)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.39

Přidat komentář