„Tenhle recept vznikl úplnou náhodou díky tomu, že jsem doma měla spoustu bezinkového sirupu. A experiment dopadl nad očekávání výborně,“ pochvaluje si autorka receptu a naše pikniková stálice, Anička Grosmanová.
Suroviny
sirup z bezových květů
60
ml
víno bílé
50
ml
kvalitní
rostlinný olej
50
ml
citron
½
ks
nakrájený na kolečka
zázvor (čerstvý)
70
g
nakrájený nahrubo
rozmarýn
3
snítky
nasekaný + 1 snítka na pečení
kuřecí stehna
500
g
sůl
k podávání
brusinková zavařenina
k podávání
1 V misce promíchejte bezinkový sirup, bílé víno, olej, plátky citronu, zázvor a rozmarýn. Do směsi dejte kuře a nechte marinovat, nejlépe přes noc.
2 Troubu předehřejte na 180°C. Maso přendejte do pekáčku, osolte a podlijte většinou marinády. Přidejte i plátky citronu a snítku rozmarýnu a vložte do trouby. Pečte asi 50 minut dozlatova.
3 Kuře podávejte s pečenými bramborami, výpekem a nakládanými brusinkami.