Kuře v bezinkovém sirupu

Kuře v bezinkovém sirupu

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1726 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 19 g
Tuky 141 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tenhle recept vznikl úplnou náhodou díky tomu, že jsem doma měla spoustu bezinkového sirupu. A experiment dopadl nad očekávání výborně,“ pochvaluje si autorka receptu a naše pikniková stálice, Anička Grosmanová.

Suroviny

bezinkový sirup 60 ml
víno bílé 50 ml
kvalitní
rostlinný olej 50 ml
citron 0.5 ks
nakrájený na kolečka
zázvor (čerstvý) 70 g
nakrájený nahrubo
rozmarýn 3 snítky
nasekaný + 1 snítka na pečení
kuřecí stehna 500 g
sůl
brambory pečené
k podávání
brusinková zavařenina
k podávání

1 V misce promíchejte bezinkový sirup, bílé víno, olej, plátky citronu, zázvor a rozmarýn. Do směsi dejte kuře a nechte marinovat, nejlépe přes noc.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Maso přendejte do pekáčku, osolte a podlijte většinou marinády. Přidejte i plátky citronu a snítku rozmarýnu a vložte do trouby. Pečte asi 50 minut dozlatova.

3 Kuře podávejte s pečenými bramborami, výpekem a nakládanými brusinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit