Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře v bezinkovém sirupu

Kuře v bezinkovém sirupu

4.5/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1726 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 19 g
Tuky 141 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tenhle recept vznikl úplnou náhodou díky tomu, že jsem doma měla spoustu bezinkového sirupu. A experiment dopadl nad očekávání výborně,“ pochvaluje si autorka receptu a naše pikniková stálice, Anička Grosmanová.

Suroviny

sirup z bezových květů 60 ml
kvalitní
rostlinný olej 50 ml
citron ½ ks
nakrájený na kolečka
zázvor (čerstvý) 70 g
nakrájený nahrubo
rozmarýn 3 snítky
nasekaný + 1 snítka na pečení
sůl
k podávání
brusinková zavařenina
k podávání

Postup

1

V misce promíchejte bezinkový sirup, bílé víno, olej, plátky citronu, zázvor a rozmarýn. Do směsi dejte kuře a nechte marinovat, nejlépe přes noc.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Maso přendejte do pekáčku, osolte a podlijte většinou marinády. Přidejte i plátky citronu a snítku rozmarýnu a vložte do trouby. Pečte asi 50 minut dozlatova.

3

Kuře podávejte s pečenými bramborami, výpekem a nakládanými brusinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...