Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kotlety s kaki zavařeninou

Jemné maso odpíchne zajímavá omáčka.

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30

Ingredience

    • 4 vepřové kotletky
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 2 jarní cibulky, našikmo nakrájené
    • kousek čerstvého zázvoru, oloupaný
    • ¼ hrnku rýžového octa
    • ½ hrnku drůbežího vývaru
    • ¹/₃ hrnku kaki zavařeniny (viz recept) + kousek čerstvého ovoce na ozdobu
    • 2 lžíce sójové omáčky

Příprava jídla

1 Kotlety zprudka opečte na oleji (dobrý je arašídový) a vyjměte. Přebytečný tuk z pánve slijte, vsypte na ni cibulku a sekaný zázvor a asi minutu smažte. Přilijte ocet, odškrabte přípečky, promíchejte a svařte dohusta, asi na jednu lžíci. Přidejte vývar, zavařeninu a sójovou omáčku, promíchejte, vložte kotlety a na mírném plameni duste asi dvacet minut, až je maso křehké. Podávejte s omáčkou, ozdobené opečenými plátky kaki.

Jiné vůně
Nemusíte-li orientální štiplavost zázvoru, nahraďte jej jemně pokrájenou kedlubnou a/nebo petrželí.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené kaki na víně se zakysanou smetanou

Kakiová bábovka

Grilovaný salát

Kaki zavařenina

Přidat komentář