Svěží letní jídlo. Voňavá náplň vás zaručeně dostane.
Suroviny
kotleta
4
ks
vepřová, bez kosti (silné 2cm)
bazalkové pesto
3
PL
(viz recept)
mascarpone
90
g
olivový olej panenský
2
PL
+ 2 lžíce na salát
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajče
8
ks
menší, oválná
bageta
1
ks
k podávání
1 Do kotlet po straně udělejte ostrým nožem kapsu. Pesto promíchejte s mascarpone a rozdělte do vzniklého otvoru. Sklepněte paličkou a upevněte párátkem. Maso osolte, opepřete a potřete olejem. Nechte 15 minut odpočinout.
2 Rajčata nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a promíchejte se zbylým olivovým olejem.
3 Rozehřejte gril nebo grilovací pánev a maso na něm opékejte 5 minut po každé straně. Vyjměte a nechte 2 minuty odpočinout. Podávejte s rajčatovým salátem a bagetou.