0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlety plněné pestem

Kotlety plněné pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotlety plněné pestem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1987 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 98 g
Tuky 130 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží letní jídlo. Voňavá náplň vás zaručeně dostane.

Suroviny

kotleta 4 ks
vepřová, bez kosti (silné 2cm)
bazalkové pesto 3 PL
(viz recept)
mascarpone 90 g
olivový olej panenský 2 PL
+ 2 lžíce na salát
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajče 8 ks
menší, oválná
bageta 1 ks
k podávání

1 Do kotlet po straně udělejte ostrým nožem kapsu. Pesto promíchejte s mascarpone a rozdělte do vzniklého otvoru. Sklepněte paličkou a upevněte párátkem. Maso osolte, opepřete a potřete olejem. Nechte 15 minut odpočinout.

2 Rajčata nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a promíchejte se zbylým olivovým olejem.

3 Rozehřejte gril nebo grilovací pánev a maso na něm opékejte 5 minut po každé straně. Vyjměte a nechte 2 minuty odpočinout. Podávejte s rajčatovým salátem a bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit