Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kotlety plněné pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1987 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 98 g
Tuky 130 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží letní jídlo. Voňavá náplň vás zaručeně dostane.

Suroviny

kotleta 4 ks
vepřová, bez kosti (silné 2cm)
bazalkové pesto 3 PL
(viz recept)
olivový olej panenský 2 PL
+ 2 lžíce na salát
sůl
pepř
čerstvě mletý
menší, oválná
bageta 1 ks
k podávání

Postup

1

Do kotlet po straně udělejte ostrým nožem kapsu. Pesto promíchejte s mascarpone a rozdělte do vzniklého otvoru. Sklepněte paličkou a upevněte párátkem. Maso osolte, opepřete a potřete olejem. Nechte 15 minut odpočinout.

2

Rajčata nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a promíchejte se zbylým olivovým olejem.

3

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev a maso na něm opékejte 5 minut po každé straně. Vyjměte a nechte 2 minuty odpočinout. Podávejte s rajčatovým salátem a bagetou.

[[nid:10190]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...