Kotlety s kapustovou kaší a asijskou omáčkou s jablky

Kotlety s kapustovou kaší a asijskou omáčkou s jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (3)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1556 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 142 g
Tuky 96 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Parádní nedělní oběd ve stylu fusion! Kombinace vepřové kotlety, kapustové kaše a asijské omáčky s jablky je naprosto geniální... Ochutnejte také!

Související recepty

Suroviny

2 ks
vepřová kotleta s kostí, cca po 220g
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
a trocha na opékání
1 ks
červené jablko malé, zbavené jadřince, nakrájené na klínky
chilli paprička 1 ks
červená, zbavená semen, nakrájená na tenká kolečka
zázvor (čerstvý) 1 ks
3cm kousek čerstvého, na sirky nakrájený
česnek 1 stroužek
na tenké plátky krájený
60 ml
čínská švestková omáčka plum sauce
citronová štáva 1 ČL
podle chuti
Na kaši
máslo 40 g
pórek 1 ks
malý, bílá část, na tenká kolečka
120 g
hlávková kapusta listy zbavené tuhé části, nasekané nahrubo
brambory 500 g
typ B nebo C, oloupané a nakrájené na kostky
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
smetana 150 ml
ke šlehání
petrželka 2 hrst
hladkolistá, nasekaná

1 Začněte kaší. Třetinu másla rozehřejte v pánvi na silném ohni, vsypte pórek a opékejte 3 minuty, aby změkl. Přidejte kapustu a opékejte ji 4–5 minut. Dejte stranou. Brambory vložte do rendlíku, zalijte vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut doměkka.

2 Mezitím osolte a opepřete maso a na pánvi na oleji podle potřeby ho opékejte z každé strany 3–4 minuty, až je propečené. Přeneste na talíř a volně zakryjte alobalem. Nechte 5 minut odpočívat.

3 Na omáčku rozehřejte v pánvičce na středním ohni 1 lžíci oleje. Vsypte jablko a opékejte 3–4 minuty, podle potřeby obracejte, aby zezlátlo. Přidejte chilli papričku, zázvor a česnek. Minutu opékejte, až se rozvoní. Přidejte švestkovou omáčku a citronovou šťávu podle chuti. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a asi minutu vařte do zhoustnutí.

4 Uvařené brambory dobře sceďte a vraťte do rendlíku, na mírný oheň. Šťouchejte dohladka a přilévejte smetanu, pak přidejte pórek a kapustu, zbylé máslo, osolte a opepřete. Promíchejte a posypte petrželkou.

5 Maso podávejte s kapustovou kaší a s omáčkou s jablky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit