0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlety s kapustovou kaší a asijskou omáčkou s jablky

Kotlety s kapustovou kaší a asijskou omáčkou s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotlety s kapustovou kaší a asijskou omáčkou s jablky

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2153 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 188 g
Tuky 121 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Parádní nedělní oběd ve stylu fusion! Kombinace vepřové kotlety, kapustové kaše a asijské omáčky s jablky je naprosto geniální... Ochutnejte také!

Suroviny

kotleta 2 ks
vepřová s kostí, po 220g
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
a trocha na opékání
červené malé, na klínky
chilli paprička ½ ks
na tenká kolečka
zázvor (čerstvý) 3 cm
nakrájený na tenké proužky
česnek 1 stroužek
na tenké plátky
švestková omáčka 60 ml
citronová šťáva 1 ČL
podle chuti
Na kaši
máslo 40 g
pórek 1 ks
malý, bílá část, na tenká kolečka
kapusta 120 g
nahrubo
brambory 500 g
na kostky
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 2 hrst
hladkolistá, nasekaná

1 Začněte kaší. Třetinu másla rozehřejte v pánvi na silném ohni, vsypte pórek a opékejte 3 minuty, aby změkl. Přidejte kapustu a opékejte ji 4–5 minut. Dejte stranou. Brambory vložte do rendlíku, zalijte vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut doměkka.

2 Mezitím osolte a opepřete maso a na pánvi na oleji podle potřeby ho opékejte z každé strany 3–4 minuty, až je propečené. Přeneste na talíř a volně zakryjte alobalem. Nechte 5 minut odpočívat.

3 Na omáčku rozehřejte v pánvičce na středním ohni 1 lžíci oleje. Vsypte jablko a opékejte 3–4 minuty, podle potřeby obracejte, aby zezlátlo. Přidejte chilli papričku, zázvor a česnek. Minutu opékejte, až se rozvoní. Přidejte švestkovou omáčku a citronovou šťávu podle chuti. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a asi minutu vařte do zhoustnutí.

4 Uvařené brambory dobře sceďte a vraťte do rendlíku, na mírný oheň. Šťouchejte dohladka a přilévejte smetanu, pak přidejte pórek a kapustu, zbylé máslo, osolte a opepřete. Promíchejte a posypte petrželkou.

5 Maso podávejte s kapustovou kaší a s omáčkou s jablky. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč