0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlety s kapustovou kaší a asijskou omáčkou s jablky

Kotlety s kapustovou kaší a asijskou omáčkou s jablky

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1556 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 142 g
Tuky 96 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Parádní nedělní oběd ve stylu fusion! Kombinace vepřové kotlety, kapustové kaše a asijské omáčky s jablky je naprosto geniální... Ochutnejte také!

Suroviny

2 ks
vepřová kotleta s kostí, cca po 220g
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
a trocha na opékání
1 ks
červené jablko malé, zbavené jadřince, nakrájené na klínky
chilli paprička 1 ks
červená, zbavená semen, nakrájená na tenká kolečka
zázvor (čerstvý) 1 ks
3cm kousek čerstvého, na sirky nakrájený
česnek 1 stroužek
na tenké plátky krájený
60 ml
čínská švestková omáčka plum sauce
citronová štáva 1 ČL
podle chuti
Na kaši
máslo 40 g
pórek 1 ks
malý, bílá část, na tenká kolečka
120 g
hlávková kapusta listy zbavené tuhé části, nasekané nahrubo
brambory 500 g
typ B nebo C, oloupané a nakrájené na kostky
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
smetana 150 ml
ke šlehání
petrželka 2 hrst
hladkolistá, nasekaná

1 Začněte kaší. Třetinu másla rozehřejte v pánvi na silném ohni, vsypte pórek a opékejte 3 minuty, aby změkl. Přidejte kapustu a opékejte ji 4–5 minut. Dejte stranou. Brambory vložte do rendlíku, zalijte vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut doměkka.

2 Mezitím osolte a opepřete maso a na pánvi na oleji podle potřeby ho opékejte z každé strany 3–4 minuty, až je propečené. Přeneste na talíř a volně zakryjte alobalem. Nechte 5 minut odpočívat.

3 Na omáčku rozehřejte v pánvičce na středním ohni 1 lžíci oleje. Vsypte jablko a opékejte 3–4 minuty, podle potřeby obracejte, aby zezlátlo. Přidejte chilli papričku, zázvor a česnek. Minutu opékejte, až se rozvoní. Přidejte švestkovou omáčku a citronovou šťávu podle chuti. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a asi minutu vařte do zhoustnutí.

4 Uvařené brambory dobře sceďte a vraťte do rendlíku, na mírný oheň. Šťouchejte dohladka a přilévejte smetanu, pak přidejte pórek a kapustu, zbylé máslo, osolte a opepřete. Promíchejte a posypte petrželkou.

5 Maso podávejte s kapustovou kaší a s omáčkou s jablky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit