Parádní nedělní oběd ve stylu fusion! Kombinace vepřové kotlety, kapustové kaše a asijské omáčky s jablky je naprosto geniální... Ochutnejte také!
Suroviny
1 Začněte kaší. Třetinu másla rozehřejte v pánvi na silném ohni, vsypte pórek a opékejte 3 minuty, aby změkl. Přidejte kapustu a opékejte ji 4–5 minut. Dejte stranou. Brambory vložte do rendlíku, zalijte vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut doměkka.
2 Mezitím osolte a opepřete maso a na pánvi na oleji podle potřeby ho opékejte z každé strany 3–4 minuty, až je propečené. Přeneste na talíř a volně zakryjte alobalem. Nechte 5 minut odpočívat.
3 Na omáčku rozehřejte v pánvičce na středním ohni 1 lžíci oleje. Vsypte jablko a opékejte 3–4 minuty, podle potřeby obracejte, aby zezlátlo. Přidejte chilli papričku, zázvor a česnek. Minutu opékejte, až se rozvoní. Přidejte švestkovou omáčku a citronovou šťávu podle chuti. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a asi minutu vařte do zhoustnutí.
4 Uvařené brambory dobře sceďte a vraťte do rendlíku, na mírný oheň. Šťouchejte dohladka a přilévejte smetanu, pak přidejte pórek a kapustu, zbylé máslo, osolte a opepřete. Promíchejte a posypte petrželkou.
5 Maso podávejte s kapustovou kaší a s omáčkou s jablky.