Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlý irský chléb

Specialitou tohoto chleba je kypření pomocí jedlé sody a podmáslí; odpadá tedy kynutí. Nejlepší je ještě trochu teplý!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 1 bochník
Doba přípravy: Do 30 minut
PT35M
Pečení 0:35
Chléb a pečivo Britská

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 250 g celozrnné žitné mouky
    • 100 g ovesných vloček
    • 1 lžička mleté jedlé sody
    • 1 lžička soli
    • 25 g másla, nakrájeného na kousky
    • 500 ml podmáslí

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Plech poprašte moukou. Suché přísady promíchejte v míse a promněte je s máslem. Přilijte podmáslí a příborovým nožem směs několikrát projeďte. Pak začněte pracovat prsty a velmi, velmi zlehka směs spojte tak, abyste z ní mohli vytvarovat plošší kulatý bochník o průměru asi 20 cm.

2.  Bochník přesuňte na pomoučněný plech a ostrým nožem chléb nařízněte do kříže (odežene to zlé víly, ale také to napomůže lepšímu propečení). Pečte 30 až 35 minut; když na chléb zespodu poklepete, měl by znít dutě. Pokud tomu tak není, na plechu jej obraťte ‚dnem‘ vzhůru a ještě pár minut pečte.

3.  Na kovové mřížce a přikrytý utěrkou nechte chléb trochu vychladnout.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí pečení: Jak si poradit bez droždí

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nemáte někdo zkušenost s trvanlivostí tohto chleba? Alespoň do druhého dne? Děkuji
Obrazek uzivatele
Dělám podobný chleba, ale místo másla dávám olivový olej, a je výborný a vydží cca 3 dny.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.42
Obrazek uzivatele
Neznáte tento recept uzpůsoben do domácí pekárny? Děkuji za odpověd

Přidat komentář