Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodové tiramisu

Tenhle dezert má velkou letní výhodu – nepřipravuje se v troubě, ale v mrazáku. Jeho základem je dobrý jemný tvaroh, smetana a křupavé piškoty, které by měly nasáknout likérem, ale neměly by se úplně rozmočit. Želatina dezert zpevní – a jahody z něj vytvoří aromatickou bombu.

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: přes noc
PT20M
Koláč Italská

Ingredience

    • 200 g krupicového nebo moučkového cukru
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • 500 g jemného tvarohu nebo mascarpone (můžete i smíchat)
    • balíček vanilinového cukru
    • 300 g jahod, nakrájených na plátky
    • 2 lžíce griotky nebo jiného aromatického alkoholu na zakapání jahod
    • 32 cukrářských piškotů
    • 5 lžic griotky nebo jiného aromatického alkoholu na zakapání piškotů
    • 4 plátky želatiny

Příprava jídla

1. Jahody a piškoty zakapejte griotkou.

2. Smetanu ušlehejte s 20 g cukru a vanilinovým cukrem. Zbylý cukr, vanilinový cukr a tvaroh nebo mascarpone utřete, aby se směs spojila.

3. Do kastrůlku natočte studenou vodu a na pět minut do ní vložte želatinu, aby změkla. Pak ji trochu zahřejte a míchejte, až se rozpustí. Nechte trochu vychladnout.

4. Do smetany vmíchejte plátky nebo kousky jahod a želatinu. Spojte s tvarohovým krémem.

5. Formu vyložte potravinovou fólií tak, abyste jí mohli tiramisu překrýt, než ho dáte chladit. Na dno formy rozložte tenké plátky jahod, na ty dejte část tvarohového krému a na něj piškoty. Pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny suroviny.

6. Přetáhněte fólií a nechte dezert vychladit a zpevnit, nejlépe přes noc.

Tip Apetitu:
✔ Tiramisu se dobře chladí v podlouhlé kovové formě na biskupský chlebíček. Úplně ale postačí i hranatá plastová nádoba.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
prosím kde kupujete plátkovou želatinu?
Obrazek uzivatele
v každém supermarketu
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.42
Obrazek uzivatele
Tiramisu se vychladí i vlednici, do mrazáku je ho dávat zbytečné. Jinak vynikající recept, místo brandy jsem použila maraschino a kombinovala tvaroh napůl s mascarpone.

Přidat komentář