Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborová polévka s nakládanými okurkami

Jemná navinulost této nezvyklé bramboračky (pochází z jarního menu staročeské kuchyně) je dobrým chuťovým můstkem k příjemně nasládlé kaši s uzeným.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 300 g brambor, oloupaných
    • sůl a kmín na dochucení
    • 150 ml zakysané smetany
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 150 g kyselých okurek
    • 1 vajíčko

Příprava jídla

1.  Pokrájené brambory vařte v osolené vodě s kmínem asi čtvrt hodiny. Smetanu v hrnečku prošlehejte vidličkou s moukou. V jiném hrnku rozšlehejte rovněž vidličkou vajíčko a okurky nakrájejte na plátky.

2.  Když jsou brambory téměř měkké, zahustěte polévku kyselou smetanou s rozmíchanou moukou a přidejte okurky. Nakonec vmíchejte rozšlehané vajíčko; vlévejte ho tenkým pramínkem, aby vytvořilo provázky – můžete si pomoci tím, že ho promícháváte vidličkou. Už dále nevařte.

Odlehčete to
Mouku můžete při zahušťování vynechat, brambory propasírovat nebo rozmixovat. Získáte hladký, lehký krém, ve kterém dobře vynikne lehce navinulá chuť okurek.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Masopustní oběd

Okurková salsa

Šunkové hrnečky

Brambory, brambory, to jsou boží dary

Uzené s hrachovou kaší

Masopustní křehotiny

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
V jakém množství vody se mají brambory vařit?
Obrazek uzivatele
Jestli to maji byt 4 porce, tak bych to zkusila s necelym litrem, vzhledem k tomu, ze se jeste prileva smetana.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č./07, str.51
Obrazek uzivatele
Celkem nedávno jsem objevil tento recept. Vzhledem k tomu, že mě zajímá staročeská kuchyň, byl jsem na tento recept velmi zvědavý. Vřele doporučuji, jedná se opravdu o skvělý recept.

Přidat komentář