Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z čerstvého špenátu a slaniny

Vyškvařená slanina dodá salátu nejen na sytosti, ale i na zajímavé chuti. Nejlepší je podávaný ještě zatepla.

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát

Ingredience

    • 500 g lístků čerstvého špenátu
    • 150 g anglické slaniny
    • 1 větší, nejlépe červená cibule

    Zálivka:

    • 4 lžíce jemného rostlinného oleje
    • 3 lžíce vinného octa
    • 1 lžíce bílého vína
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžička krupicového cukru
    • sůl, pepř a špetka kari koření

Příprava jídla

Slaninu nakrájejte na kostičky a na suché pánvičce vyškvařte dokřupava; trvá to asi pět minut. Cibuli nakrájejte na kolečka a v míse promíchejte s vyškvařenou slaninou a špenátem. Přelijte zálivkou prošlehanou z uvedených surovin.

Dvě barvy  Čerstvý špenát se na trhu objevuje jarní a zimní; první je jasně zelený, druhý o něco tmavší se silnějšími, někdy načervenalými stonky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrová pomazánka s pažitkou

Čínská pánev s ředkvičkami

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.37
Obrazek uzivatele
salát je výborný, hodí se k němu sklenka červeného vína - moc jsme si pochutnali

Přidat komentář