Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Závitek z krůtího masa

Pokud místo desetikilové krůty sáhneme po vykostěných prsíčkách, věnujeme přípravě svátečního jídla sotva hodinku. A s ohromujícím výsledkem!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Dušení 0:30

Ingredience

    • 4 plátky z krůtích prsou krájené přes vlákno, každý o váze asi 150 g
    • 8 plátků anglické slaniny
    • olivový olej na opékání
    • 1 cibule, oloupaná a pokrájená na osminky
    Na náplň:
    • 200 g strouhaného tvrdého sýra
    • 100 g jemně sekané šunky
    • hrst čerstvých špenátových listů, spařených a nasekaných
    • 1 vejce
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Suroviny na náplň promíchejte, naneste na plátky masa. Ty stočte a každý omotejte dvěma plátky slaniny; poté spíchněte párátkem. Jestli vám nějaká náplň zbyla, můžete ji rozložit mezi závitky.

2.  V pekáčku nebo na pánvi rozehřejte olej a závitky na něm ze všech stran osmahněte. Přidejte cibuli, osolte a opepřete, stáhněte plamen a pod pokličkou zhruba půl hodiny poduste. Závitky můžete také připravit v troubě při 150 stupních.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Záhorácký závitek

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Japonské závitky negimaki

Roštěnka se sázeným vejcem a hranolky

Klasický steak ze svíčkové

Pravý vídeňský řízek

Švýcarské geschnetzeltes

Kuřecí steak

Šťavnatý špíz

Drůbeží játra po benátsku

Jehněčí kotlety

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl. č. 4/07, str.12

Přidat komentář