0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí závitky se sýrem

Kuřecí závitky se sýrem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 90
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3700 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 6 g
Tuky 312 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální jídlo pro neznámé hosty. Spokojení budou malí, velcí, konzervativní i labužníci.

Suroviny

kuřecí prsa 4 plátky
sůl
anglická slanina 4 plátky
nebo moravské uzené
sýr uzený 300 g
nahrubo
smetana ke šlehání 200 ml
bramborová kaše
k podávání ( recept dle Apetitu)

Postup

1

Maso překryjte plastovým sáčkem a rozklepejte (na sílu asi 5 mm). Z obou stran osolte a opepřete.

2

Posypte nahrubo strouhaným sýrem a na něj rozložte plátky uzeného. Pak zarolujte a spíchněte párátkem.

3

Závitky položte vedle sebe do pekáčku a zalijte polovinou smetany. Posypte zbytky sýra, který vám zbyl po závitcích na prkénku.

4

Dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte asi 30–40 minut dozlatova, podle potřeby podlévejte zbylou smetanou.

5

V polovině pečení můžete závitky obrátit.

6

Podávejte s bramborovou kaší (recept podle Apetitu) a přelité omáčkou, která vám vznikla ze smetany a přebytečného sýra na dně pekáčku.

Související články

Škola vaření: masové závitky
  • Tipy a triky

Škola vaření: masové závitky

Umotáte je raz dva a vysloužíte si ovace vestoje za to, jaké rafinované jídlo jste vytvořili. Máme pro vás kurz přípravy masových závitků – příbuzných španělských ptáčků. ...
Naučte se péct masové závitky
  • Zajímavosti

Naučte se péct masové závitky

Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit