Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí závitky s pečenými bramborami

Krůtí závitky s pečenými bramborami

4.3/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1517 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 190 g
Tuky 57 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S motáním závitků si budete muset trošku vyhrát, za odměnu pak ale vše pečete v jednom pekáčku společně s přílohou.

Související recepty

Suroviny

500 g
krutí prsa
Na masovou náplň
200 g
mleté vepřové maso
na nudličky
vejce 1 ks
malé
sůl
a čerstvě mletý pepř
česnek 2 stroužky
drcený
petrželka 1 hrst
nasekaná
oregano 2 ČL
čerstvé
K dokončení
mrkev 1 ks
na nudličky(5cm)
řapíkatý celer 1 ks
na nudličky(5cm)
šalvěj lístky
snítka
rozmarýnu
oloupané

Postup

1

Přísady na náplň promíchejte v kuchyňském robotu, aby se pěkně rozmělnily; pokud je potřeba, můžete ji trochu zvlhčit mlékem. Pokrájené brambory vhoďte na dvě minuty do vroucí vody a sceďte.

2

Plátky krůtího masa rozklepejte dotenka na sílu asi 3 mm. Osolte, opepřete a potřete připravenou masovou náplní. Doprostřed dejte pár nudliček mrkve a celeru a zaviňte. Zajistěte kuchyňským provázkem a zasuňte pod něj tu a tam lístky šalvěje.

3

Brambory osolte a promíchejte s rozmarýnem. Spolu se závitky je dejte v jedné vrstvě do pekáče a vše pokapejte pěti lžícemi oleje.

4

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35–40 minut dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...