0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí závitky s pečenými bramborami

Krůtí závitky s pečenými bramborami

4.3/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1517 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 190 g
Tuky 57 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S motáním závitků si budete muset trošku vyhrát, za odměnu pak ale vše pečete v jednom pekáčku společně s přílohou.

Suroviny

500 g
krutí prsa
Na masovou náplň
200 g
mleté vepřové maso
na nudličky
toustový chléb 1 plátek
vejce 1 ks
malé
sůl
a čerstvě mletý pepř
česnek 2 stroužky
drcený
petrželka 1 hrst
nasekaná
oregano 2 ČL
čerstvé
K dokončení
mrkev 1 ks
na nudličky(5cm)
řapíkatý celer 1 ks
na nudličky(5cm)
šalvěj lístky
snítka
rozmarýnu
brambory 500 g
oloupané

Postup

1

Přísady na náplň promíchejte v kuchyňském robotu, aby se pěkně rozmělnily; pokud je potřeba, můžete ji trochu zvlhčit mlékem. Pokrájené brambory vhoďte na dvě minuty do vroucí vody a sceďte.

2

Plátky krůtího masa rozklepejte dotenka na sílu asi 3 mm. Osolte, opepřete a potřete připravenou masovou náplní. Doprostřed dejte pár nudliček mrkve a celeru a zaviňte. Zajistěte kuchyňským provázkem a zasuňte pod něj tu a tam lístky šalvěje.

3

Brambory osolte a promíchejte s rozmarýnem. Spolu se závitky je dejte v jedné vrstvě do pekáče a vše pokapejte pěti lžícemi oleje.

4

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35–40 minut dozlatova.

Související články

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč