0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí závitky s pečenými bramborami

Krůtí závitky s pečenými bramborami

3.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1517 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 190 g
Tuky 57 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S motáním závitků si budete muset trošku vyhrát, za odměnu pak ale vše pečete v jednom pekáčku společně s přílohou.

Suroviny

500 g
krutí prsa
Na masovou náplň
200 g
mleté vepřové maso
anglická slanina 100 g
na nudličky
toustový chléb 1 plátek
vejce 1 ks
malé
sůl
a čerstvě mletý pepř
česnek 2 stroužky
drcený
petrželka 1 hrst
nasekaná
oregano 2 ČL
čerstvé
K dokončení
mrkev 1 ks
na nudličky(5cm)
řapíkatý celer 1 ks
na nudličky(5cm)
šalvěj lístky
snítka
rozmarýnu
brambory 500 g
oloupané

1 Přísady na náplň promíchejte v kuchyňském robotu, aby se pěkně rozmělnily; pokud je potřeba, můžete ji trochu zvlhčit mlékem. Pokrájené brambory vhoďte na dvě minuty do vroucí vody a sceďte.

2 Plátky krůtího masa rozklepejte dotenka na sílu asi 3 mm. Osolte, opepřete a potřete připravenou masovou náplní. Doprostřed dejte pár nudliček mrkve a celeru a zaviňte. Zajistěte kuchyňským provázkem a zasuňte pod něj tu a tam lístky šalvěje.

3 Brambory osolte a promíchejte s rozmarýnem. Spolu se závitky je dejte v jedné vrstvě do pekáče a vše pokapejte pěti lžícemi oleje. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35–40 minut dozlatova.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit