
Vejce s pikantní zálivkou
Vejce s omáčkami jsou na bufetovém stolu vždy vítány. Spojení s pikantními sardelkami patří k těm základním položkám.
Vydání: 2007/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 velká vejce, povařená 4 minuty
- 200 g kvalitní majonézy
- 1 lžíce nasekaných kaparů
- 100 g sardelových filátek (ančovičky)
- sůl, špetka cukru, petrželka a vícebarevný pepř na dochucení
Příprava jídla
Uvařená vejce rozpulte. Majonézu prošlehejte se sekanými kapary a částí sardelek a dochuťte; přelijte přes vejce. Zbylé sardelky podávejte k vejcím zvlášť, spolu s pečivem.
Vaječné vaření Skořápku na zakulaceném konci propíchněte, abyste vypustili vzduchovou bublinu. Vejce opatrně spusťte do mírně vroucí vody a vařte tři minuty nahniličko, čtyři na pevný bílek a polotekutý žloutek, a pět minut na stejnoměrně pevné vejce. Natvrdo bude za sedm minut.
Vaječné vaření Skořápku na zakulaceném konci propíchněte, abyste vypustili vzduchovou bublinu. Vejce opatrně spusťte do mírně vroucí vody a vařte tři minuty nahniličko, čtyři na pevný bílek a polotekutý žloutek, a pět minut na stejnoměrně pevné vejce. Natvrdo bude za sedm minut.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
13. Prosinec 2007 08:33