Plněné vejce s čedarem a chilli

Plněné vejce s čedarem a chilli

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 plněných půlek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1371 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 5 g
Tuky 110 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní

Suroviny

vejce 6 ks
majonéza 2 PL
zakysaná smetana 2 PL
pažitka 2 ČL
nasekaná
chilli paprička 2 ČL
nasekaná čerstvá
čedar 50 g
strouhaný
paprika sladká špetka
pažitka
chilli sušené plátky
na ozdobení

Uvařte 6 vajec natvrdo. Rozmíchejte 6 vařených žloutků, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžičky nasekané pa- žitky, 2 lžičky nasekané čerstvé červené chilli papričky, 50g strouhaného čedaru a špetku mleté sladké papriky. Osolte. Naplňte vydlabané půlky vajec a ozdobte pažitkou, případně plátky chilli.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit