Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rančerská vejce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 517 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 36 g
Tuky 26 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste si dát vejce trochu jinak!

Suroviny

olej
česnek 2 stroužky
zelená, čerstvá
na kostky
sůl
římský kmín
vejce 2 ks
strouhaný
koriandr čerstvý
čerstvý

Postup

1

Na oleji 3–5 minut opékejte 1 nahrubo pokrájenou cibuli, 2 stroužky česneku na plátky, 1 čerstvou zelenou chilli papričku na nudličky a 1 zelenou papriku na kostky. Přidejte 2 spařená a oloupaná rajčata na kostky; osolte, okořeňte římským kmínem a duste asi 10 minut do zhoustnutí.

2

Lžící v omáčce udělejte 2 důlky a do každého rozklepněte vejce, posypte strouhaným čedarem, přiklopte a duste, až bílky ztuhnou.

3

Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...