0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2548 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 237 g
Tuky 111 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skotská vejce, typická britská specialita, jsou něco mezi karbanátkem a španělským ptáčkem. Můžete je podávat zastudena jako pohoštění pro přátele nebo zatepla s bramborovou kaší k obědu.

Suroviny

vepřové maso mleté 400 g
petrželka 1 hrst
nasekaná
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
skořice 1 ČL
mletá
vejce 8 ks
natvrdo
strouhanka 250 g
slunečnicový olej
na smažení
sůl
na dochucení

1 Maso osolte a spolu s bylinkami, hořčicí a čtyřmi lžícemi vody dejte do mísy a pořádně zamíchejte. Každé vajíčko pokryjte asi centimetrovou vrstvou masové směsi. Pak obalte vajíčka strouhankou, aby byla stejnoměrně pokrytá.
 

2 V rendlíku rozpalte tak pěticentimetrovou vrstvu oleje. Až se začne na povrchu chvět, ponořte opatrně vajíčka a po dvou je smažte asi šest minut. Otáčejte jimi, aby zhnědla stejnoměrně. Vyjměte z pánve pomocí děrované naběračky a nechte vysušit na ubrouscích nebo kuchyňském papíru.
 

3 Vajíčka můžete připravit den předem a uchovat v chladu. Stačí je vyndat z ledničky hodinu před podáváním.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč