Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2548 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 237 g
Tuky 111 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skotská vejce, typická britská specialita, jsou něco mezi karbanátkem a španělským ptáčkem. Můžete je podávat zastudena jako pohoštění pro přátele nebo zatepla s bramborovou kaší k obědu.

Suroviny

petrželka 1 hrst
nasekaná
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
mletá
vejce 8 ks
natvrdo
strouhanka 250 g
slunečnicový olej
na smažení
sůl
na dochucení

Postup

1

Maso osolte a spolu s bylinkami, hořčicí a čtyřmi lžícemi vody dejte do mísy a pořádně zamíchejte. Každé vajíčko pokryjte asi centimetrovou vrstvou masové směsi. Pak obalte vajíčka strouhankou, aby byla stejnoměrně pokrytá.

2

V rendlíku rozpalte tak pěticentimetrovou vrstvu oleje. Až se začne na povrchu chvět, ponořte opatrně vajíčka a po dvou je smažte asi šest minut. Otáčejte jimi, aby zhnědla stejnoměrně. Vyjměte z pánve pomocí děrované naběračky a nechte vysušit na ubrouscích nebo kuchyňském papíru.

3

Vajíčka můžete připravit den předem a uchovat v chladu. Stačí je vyndat z ledničky hodinu před podáváním.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín