Skotská vajíčka

Skotská vajíčka

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2112 kcal
Bílkoviny 121 g
Cukr 195 g
Tuky 91 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Skotská vejce, typická britská specialita, jsou něco mezi karbanátkem a španělským ptáčkem. Můžete je podávat zastudena jako pohoštění pro přátele nebo zatepla s bramborovou kaší k obědu.

Suroviny

400 g
mleté vepřové jemně mleté
petrželka hrst
větší, nasekaná
koriandr hrst
větší, nasekaný
skořice 1 ČL
mletá
vejce 8 ks
natvrdo
strouhanka 250 g
slunečnicový olej
na smažení
sůl
na dochucení

Maso osolte a spolu s bylinkami, hořčicí a čtyřmi lžícemi vody dejte do mísy a pořádně zamíchejte. Každé vajíčko pokryjte asi centimetrovou vrstvou masové směsi. Pak obalte vajíčka strouhankou, aby byla stejnoměrně pokrytá.

V rendlíku rozpalte tak pěticentimetrovou vrstvu oleje. Až se začne na povrchu chvět, ponořte opatrně vajíčka a po dvou je smažte asi šest minut. Otáčejte jimi, aby zhnědla stejnoměrně. Vyjměte z pánve pomocí děrované naběračky a nechte vysušit na ubrouscích nebo kuchyňském papíru.

Vajíčka můžete připravit den předem a uchovat v chladu. Stačí je vyndat z ledničky hodinu před podáváním.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit