Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Eierschecke alias vaječný koláč

Třívrstvý koláč je krásně křehký a každé sousto se rozplývá na jazyku...

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H
Pečení 1:00
Koláč

Ingredience

    Těsto:
    • 65 g změklého másla
    • 100 ml mléka
    • 40 g krupicového cukru
    • 1 vejce
    • ½ balíčku prášku do pečiva
    • 200 g hladké mouky
    Tvarohová náplň:
    • 50 g másla
    • 1 vejce
    • 100 g krupicového cukru
    • 500 g polotučného tvarohu
    • ½ l nízkotučného mléka
    • 1 balíček vanilkového pudinku
    Vršek (Schecke):
    • 3 vejce (žloutek a bílek zvlášť)
    • 70 g krupicového cukru
    • 100 g másla

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Máslo utřete s cukrem. Přidejte mléko a vejce. Do prosáté mouky vsypte prášek do pečiva a postupně přimíchávejte do máslové hmoty. Kruhovou dortovou formu o průměru 25 cm vymažte máslem, vysypte moukou a rovnoměrně do ní rozetřete těsto.

2.  Teď je na řadě náplň: máslo, vejce, cukr a tvaroh spolu utřete a přidejte polovinu pudinku, uvařeného podle návodu. Promíchejte a rozprostřete na těsto.

3.  Žloutky s cukrem a máslem utřete do pěny. Smíchejte se zbývajícím pudinkem. Z bílků ušlehejte sníh a zlehka ho vmíchejte do krému. Špachtlí přesuňte do formy a uhlaďte povrch.

4.  Pečte zhruba hodinu ve spodní části trouby. Aby bílkový povrch nezhnědl, přikryjte koláč nejpozději po deseti minutách alobalem a pak už pečte zakrytý. Před koncem pečení můžete alobal sejmout, aby koláč pěkně zezlátl, ale nezapomeňte na pedagogický dozor!
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dort je úžasný. Nechala jsem ho vychladnout v troubě, takže se ani nepropadl a zůstal krásně vysoký. Doporučuji.
Obrazek uzivatele
Mela jsem doma 2 tvarohy, tak mě tento recept na webu hned zaujal. A nezklamal! Koláč je fakt vynikající, vypadá i chutná zajímavě a příprava je jednoduchá. Zatím jsme ho slupli jen s manželem a naše 2 děti, ale určitě ho příště udělám i pro hosty. Je fakt super!
Obrazek uzivatele
Tento koláč je u nás velmi oblíbený, jen do náplně nedávám máslo a také se vždy povede a všem návštěvám chutná!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.76
Obrazek uzivatele
Neví, co jsem udělala špatně, ale i po hodinovém pečení koláč vůbec nezpevnil, máslo uvnitř se rozpustilo a celá vrchní část na něm plavala. Postupovala jsem ale přesně podle návodu.
Obrazek uzivatele
Pečiem ten koláč už viac ako hodinu,skúšam ho špajlou a je stále "mokrý".Robí to ten tvaroh?Alebo treba viac ako 190 °C?Poraďte mi.Bojím sa,že ho spálim alebo keď ho vyberiem z formy sa rozleje.
Obrazek uzivatele
Doba přípravy ani pečení mi zdaleka netrvala dle návodu, strávila jsem s koláčem 4hodiny, zašpinila všechny nádoby ke šlehání, co doma mám, ale všem, komu jsem ho nabídla, moc chutnal. PS:Po skončení pečení jsem ho vyndala z trouby a "spadnul", příště ho nechám do rána v troubě, kamarádka to chválila!
Obrazek uzivatele
I já mám špatnou zkušenost s pečením tohoto koláče. Pekl se velmi velmi dlouho a zůstal mokrý, propadlý, nevzhledný. Dodržuji vždy pečlivě postup, a tak nevím, kde se stala chyba.
Obrazek uzivatele
Právě jsem učinila podobnou zkušenost. Dodržovala jsem návod, ale obě směsi byly řídké. Koláč jsem pekla 2 hodiny, hodinu odklopený. Také se mi propadl a když jsem formu otevřela, odpadly mi kousky po stranách. Ty jsou teda po ochutnání dobré, ale jsem trochu zklamaná. Rozhodně můj výtvor nevypadá jako na obrázku. :-(
Obrazek uzivatele
Teda, podle popisku jsem se těšila a nic moc. Příprava mi místo 30minut zabrala hodinu, pak se koláč ještě dvě a čtvrt hodiny pekl. Ráno jsme ochutnali a žádné nadšení se nekonalo. Obyčejný tvarohový koláč, akorát složitá příprava.

Přidat komentář