0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Eierschecke alias vaječný koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2 / 5. Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Velmi snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5017 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 485 g
Tuky 250 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Třívrstvý koláč je krásně křehký a každé sousto se rozplývá na jazyku...

Suroviny

máslo 65 g
změklé
mléko 100 ml
krupicový cukr 40 g
vejce 1 ks
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
mouka pšeničná hladká 200 g
Na tvarohovou náplň
máslo 50 g
vejce 1 ks
krupicový cukr 100 g
tvaroh měkký 500 g
polotučný
mléko 0.49 l
nízkotučné
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový
Na vršek (Schecke)
vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
krupicový cukr 70 g
máslo 100 g

1 Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Máslo utřete s cukrem. Přidejte mléko a vejce. Do prosáté mouky vsypte prášek do pečiva a postupně přimíchávejte do máslové hmoty. Kruhovou dortovou formu o průměru 25 cm vymažte máslem, vysypte moukou a rovnoměrně do ní rozetřete těsto.

2 Teď je na řadě náplň: máslo, vejce, cukr a tvaroh spolu utřete a přidejte polovinu pudinku, uvařeného podle návodu. Promíchejte a rozprostřete na těsto.

3 Žloutky s cukrem a máslem utřete do pěny. Smíchejte se zbývajícím pudinkem. Z bílků ušlehejte sníh a zlehka ho vmíchejte do krému. Špachtlí přesuňte do formy a uhlaďte povrch.

4 Pečte zhruba hodinu ve spodní části trouby. Aby bílkový povrch nezhnědl, přikryjte koláč nejpozději po deseti minutách alobalem a pak už pečte zakrytý. Před koncem pečení můžete alobal sejmout, aby koláč pěkně zezlátl, ale nezapomeňte na pedagogický dozor!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

Dort je úžasný. Nechala jsem ho vychladnout v troubě, takže se ani nepropadl a zůstal krásně vysoký. Doporučuji.

Anonym

Mela jsem doma 2 tvarohy, tak mě tento recept na webu hned zaujal. A nezklamal! Koláč je fakt vynikající, vypadá i chutná zajímavě a příprava je jednoduchá. Zatím jsme ho slupli jen s manželem a naše 2 děti, ale určitě ho příště udělám i pro hosty. Je fakt super!

Anonym

Tento koláč je u nás velmi oblíbený, jen do náplně nedávám máslo a také se vždy povede a všem návštěvám chutná!

Anonym

Neví, co jsem udělala špatně, ale i po hodinovém pečení koláč vůbec nezpevnil, máslo uvnitř se rozpustilo a celá vrchní část na něm plavala. Postupovala jsem ale přesně podle návodu.

Anonym

Pečiem ten koláč už viac ako hodinu,skúšam ho špajlou a je stále "mokrý".Robí to ten tvaroh?Alebo treba viac ako 190 °C?Poraďte mi.Bojím sa,že ho spálim alebo keď ho vyberiem z formy sa rozleje.

Anonym

Doba přípravy ani pečení mi zdaleka netrvala dle návodu, strávila jsem s koláčem 4hodiny, zašpinila všechny nádoby ke šlehání, co doma mám, ale všem, komu jsem ho nabídla, moc chutnal. PS:Po skončení pečení jsem ho vyndala z trouby a "spadnul", příště ho nechám do rána v troubě, kamarádka to chválila!

Anonym

I já mám špatnou zkušenost s pečením tohoto koláče. Pekl se velmi velmi dlouho a zůstal mokrý, propadlý, nevzhledný. Dodržuji vždy pečlivě postup, a tak nevím, kde se stala chyba.

Anonym

Právě jsem učinila podobnou zkušenost. Dodržovala jsem návod, ale obě směsi byly řídké. Koláč jsem pekla 2 hodiny, hodinu odklopený. Také se mi propadl a když jsem formu otevřela, odpadly mi kousky po stranách. Ty jsou teda po ochutnání dobré, ale jsem trochu zklamaná. Rozhodně můj výtvor nevypadá jako na obrázku. :-(

Tereza Gluzová

Teda, podle popisku jsem se těšila a nic moc. Příprava mi místo 30minut zabrala hodinu, pak se koláč ještě dvě a čtvrt hodiny pekl. Ráno jsme ochutnali a žádné nadšení se nekonalo. Obyčejný tvarohový koláč, akorát složitá příprava.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit