Třívrstvý koláč je krásně křehký a každé sousto se rozplývá na jazyku...
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Máslo utřete s cukrem. Přidejte mléko a vejce. Do prosáté mouky vsypte prášek do pečiva a postupně přimíchávejte do máslové hmoty. Kruhovou dortovou formu o průměru 25 cm vymažte máslem, vysypte moukou a rovnoměrně do ní rozetřete těsto.
Teď je na řadě náplň: máslo, vejce, cukr a tvaroh spolu utřete a přidejte polovinu pudinku, uvařeného podle návodu. Promíchejte a rozprostřete na těsto.
Žloutky s cukrem a máslem utřete do pěny. Smíchejte se zbývajícím pudinkem. Z bílků ušlehejte sníh a zlehka ho vmíchejte do krému. Špachtlí přesuňte do formy a uhlaďte povrch.
Pečte zhruba hodinu ve spodní části trouby. Aby bílkový povrch nezhnědl, přikryjte koláč nejpozději po deseti minutách alobalem a pak už pečte zakrytý. Před koncem pečení můžete alobal sejmout, aby koláč pěkně zezlátl, ale nezapomeňte na pedagogický dozor!
Komentáře
Anonym
28.03.2008 19:54
Super
Anonym
30.03.2008 12:33
super
Anonym
02.04.2008 05:45
máslo
Anonym
02.04.2008 09:14
Apetit 4/07
Anonym
03.04.2008 10:32
ach jo
Anonym
05.04.2008 17:12
Hodina pečenia?
Anonym
25.04.2008 18:27
Pochvala ?
Anonym
30.04.2009 16:31
zklamání
Anonym
15.06.2009 16:23
RE: zklamání
Tereza Gluzová
30.06.2009 17:39
taky zklamání