Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 (22)
Více než hodinu 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4045 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 360 g
Tuky 241 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Třívrstvý koláč je krásně křehký a každé sousto se rozplývá na jazyku...

Suroviny

máslo 65 g
změklé
mléko 100 ml
krupicový cukr 40 g
vejce 1 ks
kypřicí prášek do pečiva bal
mouka pšeničná hladká 200 g
Na tvarohovou náplň
máslo 50 g
vejce 1 ks
krupicový cukr 100 g
500 g
polotučný tvaroh
mléko l
nízkotučné
pudink 1 bal
vanilkový
Na vršek (Schecke)
vejce 3 ks
žloutek a bílek zvlášť
krupicový cukr 70 g
máslo 100 g
1.  Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Máslo utřete s cukrem. Přidejte mléko a vejce. Do prosáté mouky vsypte prášek do pečiva a postupně přimíchávejte do máslové hmoty. Kruhovou dortovou formu o průměru 25 cm vymažte máslem, vysypte moukou a rovnoměrně do ní rozetřete těsto.

2.  Teď je na řadě náplň: máslo, vejce, cukr a tvaroh spolu utřete a přidejte polovinu pudinku, uvařeného podle návodu. Promíchejte a rozprostřete na těsto.

3.  Žloutky s cukrem a máslem utřete do pěny. Smíchejte se zbývajícím pudinkem. Z bílků ušlehejte sníh a zlehka ho vmíchejte do krému. Špachtlí přesuňte do formy a uhlaďte povrch.

4.  Pečte zhruba hodinu ve spodní části trouby. Aby bílkový povrch nezhnědl, přikryjte koláč nejpozději po deseti minutách alobalem a pak už pečte zakrytý. Před koncem pečení můžete alobal sejmout, aby koláč pěkně zezlátl, ale nezapomeňte na pedagogický dozor!

Komentáře

Anonym

Dort je úžasný. Nechala jsem ho vychladnout v troubě, takže se ani nepropadl a zůstal krásně vysoký. Doporučuji.

Anonym

Mela jsem doma 2 tvarohy, tak mě tento recept na webu hned zaujal. A nezklamal! Koláč je fakt vynikající, vypadá i chutná zajímavě a příprava je jednoduchá. Zatím jsme ho slupli jen s manželem a naše 2 děti, ale určitě ho příště udělám i pro hosty. Je fakt super!

Anonym

Tento koláč je u nás velmi oblíbený, jen do náplně nedávám máslo a také se vždy povede a všem návštěvám chutná!

Anonym

Neví, co jsem udělala špatně, ale i po hodinovém pečení koláč vůbec nezpevnil, máslo uvnitř se rozpustilo a celá vrchní část na něm plavala. Postupovala jsem ale přesně podle návodu.

Anonym

Pečiem ten koláč už viac ako hodinu,skúšam ho špajlou a je stále "mokrý".Robí to ten tvaroh?Alebo treba viac ako 190 °C?Poraďte mi.Bojím sa,že ho spálim alebo keď ho vyberiem z formy sa rozleje.

Anonym

Doba přípravy ani pečení mi zdaleka netrvala dle návodu, strávila jsem s koláčem 4hodiny, zašpinila všechny nádoby ke šlehání, co doma mám, ale všem, komu jsem ho nabídla, moc chutnal. PS:Po skončení pečení jsem ho vyndala z trouby a "spadnul", příště ho nechám do rána v troubě, kamarádka to chválila!

Anonym

I já mám špatnou zkušenost s pečením tohoto koláče. Pekl se velmi velmi dlouho a zůstal mokrý, propadlý, nevzhledný. Dodržuji vždy pečlivě postup, a tak nevím, kde se stala chyba.

Anonym

Právě jsem učinila podobnou zkušenost. Dodržovala jsem návod, ale obě směsi byly řídké. Koláč jsem pekla 2 hodiny, hodinu odklopený. Také se mi propadl a když jsem formu otevřela, odpadly mi kousky po stranách. Ty jsou teda po ochutnání dobré, ale jsem trochu zklamaná. Rozhodně můj výtvor nevypadá jako na obrázku. :-(

Tereza Gluzová

Teda, podle popisku jsem se těšila a nic moc. Příprava mi místo 30minut zabrala hodinu, pak se koláč ještě dvě a čtvrt hodiny pekl. Ráno jsme ochutnali a žádné nadšení se nekonalo. Obyčejný tvarohový koláč, akorát složitá příprava.

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit