Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlý špenát

Dušený špenát je notoricky známý, moje maminka ho však dělala trochu jinak, než se píše v kuchařkách.

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • 1 velká cibule
    • 1 lžíce másla nebo oleje
    • 400 g zmraženého špenátového protlaku
    • 125 ml mléka
    • 2 lžíce jemné domácí strouhanky (kupovaná nemá ten správný chuťový efekt)
    • 1–2 vejce
    • 2 stroužky česneku, sůl

Příprava jídla

1 velkou cibuli nasekejte, poduste na lžíci másla nebo oleje a položte na ni 400 g zmraženého špenátového protlaku. Přilijte 1/8 l mléka a vše nechte pod pokličkou rozpustit a rozehřát. Přidejte 2 lžíce jemné domácí strouhanky (kupovaná nemá ten správný chuťový efekt) a 1–2 vejce. Promíchejte, ztlumte plamen, přikryjte pokličkou a nechte pět minut probublávat. Najemno rozetřete 2 stroužky česneku se solí, vypněte plotnu a vmíchejte do uvařeného špenátu. Ochutnejte a osolte, ale opatrně – snadno se přesolí!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zavařené solené maso

Zapékané sýrové chlebíčky

Knedlík v sáčku, podávaný se zelím

Jahelník

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07, str.78

Přidat komentář