Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu

Božsky křupavé

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Pečení 1:00

Ingredience

    • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, oloupané
    • 3 lžíce pesta
    • 12 kuřecích paliček
    • sůl a několik snítek rozmarýnu
    • 3 lžíce piniových jadérek
    K podávání:
    • zelený salát a nové brambory

Příprava jídla

1.  Polovinu oleje vlijte do mělkého pekáče, do kterého se paličky vejdou v jedné vrstvě. Česnek rozdrťte s trochou soli, promíchejte s pestem a maso důkladně potřete. Rozložte do pekáče. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2.  Maso posypte jehličkami rozmarýnu a zakápněte zbylým olejem. Vložte do trouby a pečte podle velikosti paliček půl až tři čtvrtě hodiny. Občas potřete vypečenou šťávou.

3.  Posypte piniovými jadérky a pečte ještě čtvrthodinku, aby bylo kuře krásně vypečené a jadérka zezlátla. Podávejte se zeleným salátem a bramborami, nejlépe novými.

Bazalkové pesto – na cca 200 g
Po částech rozmixujte 2 upěchované hrnky čerstvých bazalkových lístků se 6 lžícemi olivového oleje, hrstí piniových jadérek, lžící čerstvě nastrouhaného parmazánu a 2 stroužky česneku na hustou pastu – pesto. V polovině mixování seškrábněte směs ze stěn nádoby a pak dokončete. V chladničce vydrží asi týden, v mrazáku až rok.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Toskánský piniový koláč ,pinolata'

Plněné cuketové soudky

Piniové medové máslo

REKLAMA

Přidat komentář