My jsme do omáčky naložili kuřecí paličky, ale hodí se na všechny druhy masa – jehněčí kotlety, vepřová žebírka nebo kuřecí paličky.
Suroviny
Postup
Kuřecí paličky dejte na plech potažený pečicím papírem a patnáct minut pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Meruňky zalijte v hrnci asi 200 ml vody a dvě minuty na mírném plameni povařte. Nechte je okapat a až lehce zchladnou, oloupejte je, rozpulte a vypeckujte. Dužinu smíchejte s ostatnímu surovinami na omáčku a promixujte.
Rozehřejte gril. Předpečené paličky potřete omáčkou, položte je na rošt do výšky asi 7–8 cm nad žhavé uhlí a z každé strany grilujte asi pět minut.
Zbylou omáčku můžete na mírném plameni krátce povařit se sklenicí bílého vína. Podávejte s pečenými bramborami s česnekem a rozmarýnem, ideálně se sklenicí těžšího červeného vína.