Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu
Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu

3.8/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3561 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 18 g
Tuky 292 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Božsky křupavé

Suroviny

olivový olej 2 PL
extra panenský
česnek 2 stroužky
oloupaný
pesto 3 PL
sůl
rozmarýn 5 snítek
piniové oříšky 3 PL
K podáváni
salát
zelený

Postup

1

Polovinu oleje vlijte do mělkého pekáče, do kterého se paličky vejdou v jedné vrstvě. Česnek rozdrťte s trochou soli, promíchejte s pestem a maso důkladně potřete. Rozložte do pekáče. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Maso posypte jehličkami rozmarýnu a zakápněte zbylým olejem. Vložte do trouby a pečte podle velikosti paliček půl až tři čtvrtě hodiny. Občas potřete vypečenou šťávou.

3

Posypte piniovými jadérky a pečte ještě čtvrthodinku, aby bylo kuře krásně vypečené a jadérka zezlátla. Podávejte se zeleným salátem a bramborami, nejlépe novými.

Bazalkové pesto – na cca 200 g
Po částech rozmixujte 2 upěchované hrnky čerstvých bazalkových lístků se 6 lžícemi olivového oleje, hrstí piniových jadérek, lžící čerstvě nastrouhaného parmazánu a 2 stroužky česneku na hustou pastu – pesto. V polovině mixování seškrábněte směs ze stěn nádoby a pak dokončete. V chladničce vydrží asi týden, v mrazáku až rok.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...