0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu

Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu

3.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3561 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 18 g
Tuky 292 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Božsky křupavé

Suroviny

olivový olej 2 PL
extra panenský
česnek 2 stroužky
oloupaný
pesto 3 PL
sůl
rozmarýn 5 snítek
piniové oříšky 3 PL
K podáváni
salát
zelený
brambory
nové

1 Polovinu oleje vlijte do mělkého pekáče, do kterého se paličky vejdou v jedné vrstvě. Česnek rozdrťte s trochou soli, promíchejte s pestem a maso důkladně potřete. Rozložte do pekáče. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2 Maso posypte jehličkami rozmarýnu a zakápněte zbylým olejem. Vložte do trouby a pečte podle velikosti paliček půl až tři čtvrtě hodiny. Občas potřete vypečenou šťávou.

3 Posypte piniovými jadérky a pečte ještě čtvrthodinku, aby bylo kuře krásně vypečené a jadérka zezlátla. Podávejte se zeleným salátem a bramborami, nejlépe novými.

Bazalkové pesto – na cca 200 g
Po částech rozmixujte 2 upěchované hrnky čerstvých bazalkových lístků se 6 lžícemi olivového oleje, hrstí piniových jadérek, lžící čerstvě nastrouhaného parmazánu a 2 stroužky česneku na hustou pastu – pesto. V polovině mixování seškrábněte směs ze stěn nádoby a pak dokončete. V chladničce vydrží asi týden, v mrazáku až rok.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč