Božsky křupavé
Suroviny
Postup
Polovinu oleje vlijte do mělkého pekáče, do kterého se paličky vejdou v jedné vrstvě. Česnek rozdrťte s trochou soli, promíchejte s pestem a maso důkladně potřete. Rozložte do pekáče. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.
Maso posypte jehličkami rozmarýnu a zakápněte zbylým olejem. Vložte do trouby a pečte podle velikosti paliček půl až tři čtvrtě hodiny. Občas potřete vypečenou šťávou.
Posypte piniovými jadérky a pečte ještě čtvrthodinku, aby bylo kuře krásně vypečené a jadérka zezlátla. Podávejte se zeleným salátem a bramborami, nejlépe novými.
Bazalkové pesto – na cca 200 g
Po částech rozmixujte 2 upěchované hrnky čerstvých bazalkových lístků se 6 lžícemi olivového oleje, hrstí piniových jadérek, lžící čerstvě nastrouhaného parmazánu a 2 stroužky česneku na hustou pastu – pesto. V polovině mixování seškrábněte směs ze stěn nádoby a pak dokončete. V chladničce vydrží asi týden, v mrazáku až rok.