Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu

Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu

3.5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3561 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 18 g
Tuky 292 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Božsky křupavé

Suroviny

olivový olej 2 PL
extra panenský
česnek 2 stroužky
oloupaný
pesto 3 PL
sůl
rozmarýn 5 snítek
piniové oříšky 3 PL
K podáváni
salát
zelený

1 Polovinu oleje vlijte do mělkého pekáče, do kterého se paličky vejdou v jedné vrstvě. Česnek rozdrťte s trochou soli, promíchejte s pestem a maso důkladně potřete. Rozložte do pekáče. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2 Maso posypte jehličkami rozmarýnu a zakápněte zbylým olejem. Vložte do trouby a pečte podle velikosti paliček půl až tři čtvrtě hodiny. Občas potřete vypečenou šťávou.

3 Posypte piniovými jadérky a pečte ještě čtvrthodinku, aby bylo kuře krásně vypečené a jadérka zezlátla. Podávejte se zeleným salátem a bramborami, nejlépe novými.

Bazalkové pesto – na cca 200 g
Po částech rozmixujte 2 upěchované hrnky čerstvých bazalkových lístků se 6 lžícemi olivového oleje, hrstí piniových jadérek, lžící čerstvě nastrouhaného parmazánu a 2 stroužky česneku na hustou pastu – pesto. V polovině mixování seškrábněte směs ze stěn nádoby a pak dokončete. V chladničce vydrží asi týden, v mrazáku až rok.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč