Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pan bagnat s polníčkem

Různými variantami obložené bagety, v níž nesmí chybět pikantní nádech ančoviček, voní léto na Azurovém pobřeží…

Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Smažení 0:05

Ingredience

    • 3 velká vejce, uvařená natvrdo
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 velká, nejlépe sladší bílá cibule
    • 1 čerstvá bageta, i celozrnná
    Na náplň:
    • 2–3 lžíce majonézy
    • citronová šťáva
    • dijonská hořčice
    • 1 stroužek česneku, rozdrcený
    • ančovičky nebo sardelová pasta
    • 2 lžíce sekané petrželky
    • 1 lžíce sekaných oliv
    • sůl a pepř na dochucení
    • 2 hrsti polníčku

Příprava jídla

1.  Dvě vejce si nechte stranou, zbylé nasekejte. Cibuli nakrájenou na kolečka osmahněte na lžíci oleje dozlatova, asi pět minut. Bagetu rozkrojte, překrojte a vydlabejte. Vydlabanou střídku rozmixujte a promíchejte v misce s majonézou, šťávou, hořčicí, drceným česnekem, sardelovou pastou, sekanými vejci, petrželkou, olivami a podle chuti osolte a opepřete.

2.  Při podávání naplňte půlky bagety majonézovou směsí, zakápněte olejem zbylým od smažení cibulky, přidejte kolečka vajec, cibuli a posypte polníčkem. Přikryjte druhou půlkou bagety, nechte chvilku v chladu odpočinout, aby se vůně propojily, a podávejte. Takto obložit můžete i běžný chléb.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slaný koláč s polníčkem

Krémová polníčková polévka s kari šlehačkou

Salát z uzeného kuřete s polníčkem a malinami

REKLAMA

Přidat komentář