Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pan bagnat s polníčkem a vejci
Pan bagnat s polníčkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pan bagnat s polníčkem a vejci

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1173 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 73 g
Tuky 74 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Různými variantami obložené bagety, v níž nesmí chybět pikantní nádech ančoviček, voní léto na Azurovém pobřeží…

Suroviny

vejce 3 ks
velké, uvařené natvrdo
olivový olej 1 PL
sladší
bageta 1 ks
čerstvá, může být i celozrnná
Na náplň
majonéza 2 PL
hořčice dijonská
česnek 1 stroužek
rozdrcený
ančovičky (konzerva)
nebo sardelová pasta
petržel 2 PL
sekaná
sekané
sůl
pepř
polníček 2 hrsti

Postup

1

Dvě vejce si nechte stranou, zbylé nasekejte. Cibuli nakrájenou na kolečka osmahněte na lžíci oleje dozlatova, asi pět minut. Bagetu rozkrojte, překrojte a vydlabejte. Vydlabanou střídku rozmixujte a promíchejte v misce s majonézou, šťávou, hořčicí, drceným česnekem, sardelovou pastou, sekanými vejci, petrželkou, olivami a podle chuti osolte a opepřete.

2

Při podávání naplňte půlky bagety majonézovou směsí, zakápněte olejem zbylým od smažení cibulky, přidejte kolečka vajec, cibuli a posypte polníčkem. Přikryjte druhou půlkou bagety, nechte chvilku v chladu odpočinout, aby se vůně propojily, a podávejte. Takto obložit můžete i běžný chléb.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín