Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pan bagnat s polníčkem a vejci

Pan bagnat s polníčkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pan bagnat s polníčkem a vejci

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1173 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 73 g
Tuky 74 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Různými variantami obložené bagety, v níž nesmí chybět pikantní nádech ančoviček, voní léto na Azurovém pobřeží…

Suroviny

vejce 3 ks
velké, uvařené natvrdo
olivový olej 1 PL
sladší
bageta 1 ks
čerstvá, může být i celozrnná
Na náplň
majonéza 2 PL
hořčice dijonská
česnek 1 stroužek
rozdrcený
ančovičky (konzerva)
nebo sardelová pasta
petržel 2 PL
sekaná
sekané
sůl
pepř
polníček 2 hrsti

1 Dvě vejce si nechte stranou, zbylé nasekejte. Cibuli nakrájenou na kolečka osmahněte na lžíci oleje dozlatova, asi pět minut. Bagetu rozkrojte, překrojte a vydlabejte. Vydlabanou střídku rozmixujte a promíchejte v misce s majonézou, šťávou, hořčicí, drceným česnekem, sardelovou pastou, sekanými vejci, petrželkou, olivami a podle chuti osolte a opepřete.

2 Při podávání naplňte půlky bagety majonézovou směsí, zakápněte olejem zbylým od smažení cibulky, přidejte kolečka vajec, cibuli a posypte polníčkem. Přikryjte druhou půlkou bagety, nechte chvilku v chladu odpočinout, aby se vůně propojily, a podávejte. Takto obložit můžete i běžný chléb.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč