Různými variantami obložené bagety, v níž nesmí chybět pikantní nádech ančoviček, voní léto na Azurovém pobřeží…
Suroviny
Postup
Dvě vejce si nechte stranou, zbylé nasekejte. Cibuli nakrájenou na kolečka osmahněte na lžíci oleje dozlatova, asi pět minut. Bagetu rozkrojte, překrojte a vydlabejte. Vydlabanou střídku rozmixujte a promíchejte v misce s majonézou, šťávou, hořčicí, drceným česnekem, sardelovou pastou, sekanými vejci, petrželkou, olivami a podle chuti osolte a opepřete.
Při podávání naplňte půlky bagety majonézovou směsí, zakápněte olejem zbylým od smažení cibulky, přidejte kolečka vajec, cibuli a posypte polníčkem. Přikryjte druhou půlkou bagety, nechte chvilku v chladu odpočinout, aby se vůně propojily, a podávejte. Takto obložit můžete i běžný chléb.