Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7069 kcal
Bílkoviny 208 g
Cukr 52 g
Tuky 667 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Výtečná kombinace masa a čerstvé zeleniny

Suroviny

4 ks
krutí steak každý cca 150g
anglická slanina 8 plátků
sýr 4 plátky
typ ementál,čedar
4
minibageta chleba ciabatta či chlebánků
majonéza 4 PL
rajčata 2 ks
střední, na plátky
avokádo 1 ks
oloupané, vypeckované, na plátky
hlávkový salát 8
ze srdíčka
sůl
pepř
1. Gril předehřejte na nejvyšší teplotu. Krůtí steaky a slaninu rozložte na plech a grilujte po každé straně tři minuty; to by mělo na propečení masa stačit. Slaninu dejte stranou a na steaky rozložte plátky sýra. Na plech umístěte také pečivo a vložte jej znovu pod gril, aby se chléb opekl a sýr roztavil.

2. Pečivo potřete majonézou, položte na ně steak se sýrem, plátky rajčat, avokáda, lístky salátu a úplně nahoru křupavé plátky slaniny. Podle chuti dosolte a dopepřete.

Okořeňte to! Plátky masa můžete před grilováním podle chuti poprášit pikantním kořením. Místo krůty poslouží i kuře nebo tzv. minutkové steaky z hovězího nebo vepřového masa.

Tip apetitu
Avokádo pořídíte za cca 20 Kč v kamenných obchodech i na tržištích. Měk­čí kusy se hodí k okamžité konzumaci, tužší potřebují ,dojít‘. Avokádová dužina na vzduchu rychle hnědne, proto ho připravujte těsně před podáváním nebo zakapejte citronovou šťávou.

Obchod Apetit