Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí balíčky

Lososí filety jsou stálou výbavou mého mrazáku. Když není čas nakoupit, vždy mě zachrání.
Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 4 mražené filety z mořskéryby (losos nebo treska) po 140 g
    • 2 větší pórky
    • 100 g mraženého hrášku
    • 150 ml zakysané smetany
    • lžíci nasekaného čerstvého  kopru nebo estragonu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Ryby z obou stran poprašte solí a pepřem. Pórkům odkrojte kořínky
a zbavte je poškozených částí. Pak pórky podélně rozřízněte, důkladně propláchněte a příčně co nejjemněji nakrájejte.

2. Z pečicího papíru ustřihněte čtyři čtverce o straně 40 cm a do středu položte plátek ryby. Na ten navršte hrášek, nakrájený pórek a dvě lžíce zakysané smetany. Posypte koprem a ještě trochu osolte a opepřete.

3. Vytvořte balíčky a položte je na talíř v mikrovlnné troubě. Vařte pět minut při nejvyšším výkonu.

4. Papír odstraňte a rybu podávejte se zbylou smetanou. Nejlepší přílohou jsou vařené (nové) brambory.

Tip Apetitu:
■ Takto zabalenou rybu lze upéci i v běžné troubě, trvá to 15 minut při 190 °C (170° u horkovzdušné).
■ Balíčky si můžete připravit do zásoby a namrazit – když přijde hlad, jenom je ohřejete.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.16
Obrazek uzivatele
Velmi mile mě tento recept překvapil, je to velmi jemná a delikatesní souhra chutí. Jako bylinky jsem použila provencálské koření, dělala jsem v troubě. Doporučuji!

Přidat komentář