Lososí filety jsou stálou výbavou mého mrazáku. Když není čas nakoupit, vždy mě zachrání.
Suroviny
1Ryby z obou stran poprašte solí a pepřem. Pórkům odkrojte kořínky
a zbavte je poškozených částí. Pak pórky podélně rozřízněte, důkladně propláchněte a příčně co nejjemněji nakrájejte.
2Z pečicího papíru ustřihněte čtyři čtverce o straně 40 cm a do středu položte plátek ryby. Na ten navršte hrášek, nakrájený pórek a dvě lžíce zakysané smetany. Posypte koprem a ještě trochu osolte a opepřete.
3Vytvořte balíčky a položte je na talíř v mikrovlnné troubě. Vařte pět minut při nejvyšším výkonu.
4Papír odstraňte a rybu podávejte se zbylou smetanou. Nejlepší přílohou jsou vařené (nové) brambory.
Tip Apetitu:
■ Takto zabalenou rybu lze upéci i v běžné troubě, trvá to 15 minut při 190 °C (170° u horkovzdušné).
■ Balíčky si můžete připravit do zásoby a namrazit – když přijde hlad, jenom je ohřejete.
Komentáře
Anonym
30.08.2007 16:48
Apetit 9/04
Petra Votavova
03.02.2009 09:22
delikátní