Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí balíčky

Rybí balíčky

3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 988 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 33 g
Tuky 55 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lososí filety jsou stálou výbavou mého mrazáku. Když není čas nakoupit, vždy mě zachrání.

Suroviny

ryba 4 ks
filet z mořské ryby mražené, po 140 g, losos nebo treska
pórek 2 ks
větší
hrášek 100 g
mražený
kopr 1 PL
nasekaný, lze nahradit estragonem
sůl
pepř

Postup

1

Ryby z obou stran poprašte solí a pepřem. Pórkům odkrojte kořínky
a zbavte je poškozených částí. Pak pórky podélně rozřízněte, důkladně propláchněte a příčně co nejjemněji nakrájejte.

2

Z pečicího papíru ustřihněte čtyři čtverce o straně 40 cm a do středu položte plátek ryby. Na ten navršte hrášek, nakrájený pórek a dvě lžíce zakysané smetany. Posypte koprem a ještě trochu osolte a opepřete.

3

Vytvořte balíčky a položte je na talíř v mikrovlnné troubě. Vařte pět minut při nejvyšším výkonu.

4

Papír odstraňte a rybu podávejte se zbylou smetanou. Nejlepší přílohou jsou vařené (nové) brambory.

Tip Apetitu:
■ Takto zabalenou rybu lze upéci i v běžné troubě, trvá to 15 minut při 190 °C (170° u horkovzdušné).
■ Balíčky si můžete připravit do zásoby a namrazit – když přijde hlad, jenom je ohřejete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

03.02.2009 09:22
Velmi mile mě tento recept překvapil, je to velmi jemná a delikatesní souhra chutí. Jako bylinky jsem použila provencálské koření, dělala jsem v troubě. Doporučuji!
30.08.2007 16:48
Recept se nachází v č.9/04, str.16