Rybí balíčky

Rybí balíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 988 kcal
Bílkoviny 83 g
Cukr 33 g
Tuky 55 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lososí filety jsou stálou výbavou mého mrazáku. Když není čas nakoupit, vždy mě zachrání.

Suroviny

ryba 4 ks
filet z mořské ryby mražené, po 140 g, losos nebo treska
pórek 2 ks
větší
hrášek 100 g
mražený
zakysaná smetana 150 ml
kopr 1 PL
nasekaný, lze nahradit estragonem
sůl
pepř

1Ryby z obou stran poprašte solí a pepřem. Pórkům odkrojte kořínky
a zbavte je poškozených částí. Pak pórky podélně rozřízněte, důkladně propláchněte a příčně co nejjemněji nakrájejte.

2Z pečicího papíru ustřihněte čtyři čtverce o straně 40 cm a do středu položte plátek ryby. Na ten navršte hrášek, nakrájený pórek a dvě lžíce zakysané smetany. Posypte koprem a ještě trochu osolte a opepřete.

3Vytvořte balíčky a položte je na talíř v mikrovlnné troubě. Vařte pět minut při nejvyšším výkonu.

4Papír odstraňte a rybu podávejte se zbylou smetanou. Nejlepší přílohou jsou vařené (nové) brambory.

Tip Apetitu:
■ Takto zabalenou rybu lze upéci i v běžné troubě, trvá to 15 minut při 190 °C (170° u horkovzdušné).
■ Balíčky si můžete připravit do zásoby a namrazit – když přijde hlad, jenom je ohřejete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit