Vánoční rybí polévka z kapra si v mnohých domácnostech získala čestné místo na svátečním stole. Šéfkuchař pražské rybí restaurace Fish pro vás připravil svou verzi této tradiční vánoční polévky. Recept na rybí polévku je vyladěný do nejmenšího detailu. Nechte si chutnat.
Suroviny
Postup
Rybí hlavu vložte do hrnce a zalijte litrem studené vody. Osolte. Přidejte oloupanou cibuli a divoké koření. Zvolna vařte 30 minut.
Odstavte a opatrně sceďte. Vývar a maso z rybí hlavy odložte stranou. Zbytek ryby, cibuli a koření vyhoďte.
Mrkev, petržel a celer nastrouhejte najemno. Máslo rozehřejte v hrnci. Přidejte zeleninu a na mírném ohni restujte dorůžova. Přidejte mouku a ještě minutu míchejte.
Zalijte vývarem z hlavy a důkladně rozmíchejte. Do polévky vložte rybí vnitřnosti a mlíčí. Okořeňte muškátovým oříškem a vařte 15–20 minut.
Obrané maso vložte do polévky. Podle chuti osolte. Přisypte nasekanou petrželku a vypněte oheň.