Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční rybí polévka z kapra
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 62
Do dvou hodin Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1086 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 113 g
Tuky 52 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoční rybí polévka z kapra si v mnohých domácnostech získala čestné místo na svátečním stole. Šéfkuchař pražské rybí restaurace Fish pro vás připravil svou verzi této tradiční vánoční polévky. Recept na rybí polévku je vyladěný do nejmenšího detailu. Nechte si chutnat.

Suroviny

kapr 1 ks
kapří hlava očištěná a bez žáber
sůl mořská
oloupaná
nové koření 4 kuličky
pepř 4 kuličky
mrkev 1 ks
malá
petržel 1 ks
malá
kousek
mlíčí a vnitřnosti z jednoho kapra
petrželka 1 PL
sekaná

Postup

1

Rybí hlavu vložte do hrnce a zalijte litrem studené vody. Osolte. Přidejte oloupanou cibuli a divoké koření. Zvolna vařte 30 minut.

2

Odstavte a opatrně sceďte. Vývar a maso z rybí hlavy odložte stranou. Zbytek ryby, cibuli a koření vyhoďte.

3

Mrkev, petržel a celer nastrouhejte najemno. Máslo rozehřejte v hrnci. Přidejte zeleninu a na mírném ohni restujte dorůžova. Přidejte mouku a ještě minutu míchejte.

4

Zalijte vývarem z hlavy a důkladně rozmíchejte. Do polévky vložte rybí vnitřnosti a mlíčí. Okořeňte  muškátovým oříškem a vařte 15–20 minut.

5

Obrané maso vložte do polévky. Podle chuti osolte. Přisypte nasekanou petrželku a vypněte oheň. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín