Šéfkuchař pražské rybí restaurace Fish pro vás připravil skvělou vánoční polévku. Nechte si chutnat.
Suroviny
kapr
1
ks
kapří hlava očištěná a bez žáber
sůl mořská
cibule
1
ks
oloupaná
bobkový list
1
ks
nové koření
4
kuličky
pepř
4
kuličky
máslo
50
g
mrkev
1
ks
malá, nastrouhaná najemno
petržel
1
ks
nastrouhaná najemno
mouka pšeničná hladká
1
PL
rybí vnitřnosti
mlíčí a vnitřnosti z jednoho kapra
muškátový květ
špetka
petrželka
1
PL
sekaná
Postup
1
Hlavu zalijte litrem vody, osolte a dejte zvolna vařit spolu s cibulí a divokým kořením.
2
Po 30 minutách odstavte a sceďte. Vývar uchovejte, z prochladlé rybí hlavy oberte maso a dejte ho stranou (zbytek ryby, cibuli a koření vyhoďte).
3
V hrnci na másle za stálého míchání dorůžova na mírném ohni osmahněte zeleninu. Přidejte mouku a ještě minutu míchejte.
4
Zalijte rybím vývarem, rozmíchejte, vložte vnitřnosti a mlíčí. Okořeňte muškátem a vařte ještě 15–20 minut.
5
Do polévky vložte obrané rybí maso. Podle chuti dosolte. Přisypte petrželku a vypněte.