Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vánoční polévka z kapra

Vánoční polévka z kapra

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 917 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 103 g
Tuky 47 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šéfkuchař pražské rybí restaurace Fish pro vás připravil skvělou vánoční polévku. Nechte si chutnat.

Suroviny

1 ks
kapří hlava očištěná a bez žáber
sůl mořská
cibule 1 ks
oloupaná
bobkový list 1 ks
nové koření 4 kuličky
pepř 4 kuličky
máslo 50 g
mrkev 1 ks
malá, nastrouhaná najemno
1 ks
kořenová petržel nastrouhaná najemno
mouka pšeničná hladká 1 PL
mlíčí a vnitřnosti z jednoho kapra
muškátový květ špetka
petrželka 1 PL
sekaná

Hlavu zalijte litrem vody, osolte a dejte zvolna vařit spolu s cibulí a divokým kořením. Po 30 minutách odstavte a sceďte. Vývar uchovejte, z prochladlé rybí hlavy oberte maso a dejte ho stranou (zbytek ryby, cibuli a koření vyhoďte). V hrnci na másle za stálého míchání dorůžova na mírném ohni osmahněte zeleninu. Přidejte mouku a ještě minutu míchejte. Zalijte rybím vývarem, rozmíchejte, vložte vnitřnosti a mlíčí. Okořeňte muškátem a vařte ještě 15–20 minut. Do polévky vložte obrané rybí maso. Podle chuti dosolte. Přisypte petrželku a vypněte. 

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit