Krémově jemná...
Postup
Nejdřív vývar
Kousky ryby ve větším hrnci zalijte studenou vodou. Uveďte do varu, pak stáhněte a mírným varem pokračujte ještě asi 15 minut. Odstavte a vývar nechte vychladnout. Zeleninu jemně nakrájejte. Pokud je křehká, ponechte ji ve větších kouscích, polévku to vzhledově ozvláštní.
Hustý základ
V jiném hrnci na másle osmahněte zeleninu. Zaprašte moukou a za stálého míchání dvě minuty smažte. Zalijte hrnkem studené vody a rozmíchejte.
Vzniká polévka
Přes hrnec položte cedník a na jíškový základ nalijte zchladlý vývar. Maso a mlíčí, které zůstane v cedníku, rozdělte na úhledné kousky. Hlavu oberte. Polévku v hrnci dobře promíchejte a na středním ohni vařte aspoň 20 minut do krémova. Přidejte rybí maso, dosolte a opepřete, posypte petrželkou, podávejte s krutonky.
Skotská
Místo kapra povařte kousek uzené ryby, zeleninu nakrájejte na jemné kostičky a do polévky přidejte smetanu.
Francouzská
Ryb by mělo být co nejvíc, zelenina je krájená našikmo a do základu patří rajské jablíčko.
Thajská
Rozumí si s bělomasou rybou, krevetami, kokosovým mlékem a zeleninou nakrájenou na jemné nudličky.
Komentáře