Rybí polévka s krutonky

Rybí polévka s krutonky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2357 kcal
Bílkoviny 70 g
Cukr 139 g
Tuky 164 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Krémově jemná...

Suroviny

ryba 250 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
zelenina 200 g
mrkev, celer nebo řapíkatý celer
máslo 100 g
sůl
na dochucení
petržel 1
jemně nasekaná
krutony 200 g
pepř
na dochucení
1. Nejdřív vývar
Kousky ryby ve větším hrnci zalijte studenou vodou. Uveďte do varu, pak stáhněte a mírným varem pokračujte ještě asi 15 minut. Odstavte a vývar nechte vychladnout. Zeleninu jemně nakrájejte. Pokud je křehká, ponechte ji ve větších kouscích, polévku to vzhledově ozvláštní.

2. Hustý základ
V jiném hrnci na másle osmahněte zeleninu. Zaprašte moukou a za stálého míchání dvě minuty smažte. Zalijte hrnkem studené vody a rozmíchejte.

3. Vzniká polévka
Přes hrnec položte cedník a na jíškový základ nalijte zchladlý vývar. Maso a mlíčí, které zůstane v cedníku, rozdělte na úhledné kousky. Hlavu oberte. Polévku v hrnci dobře promíchejte a na středním ohni vařte aspoň 20 minut do krémova. Přidejte rybí maso, dosolte a opepřete, posypte petrželkou, podávejte s krutonky.

 
Tři verze

Skotská
Místo kapra povařte kousek uzené ryby, zeleninu nakrájejte na jemné kostičky a do polévky přidejte smetanu.

Francouzská
Ryb by mělo být co nejvíc, zelenina je krájená našikmo a do základu patří rajské jablíčko.

Thajská
Rozumí si s bělomasou rybou, krevetami, kokosovým mlékem a zeleninou nakrájenou na jemné nudličky.

Obchod Apetit