0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí polévka s krutonky

Rybí polévka s krutonky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí polévka s krutonky

4.9 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2315 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 131 g
Tuky 164 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémově jemná...

Suroviny

ryba 250 g
lze použít i hlavu a mlíčí
mouka pšeničná hladká 2 PL
zelenina 200 g
mrkev, celer nebo řapíkatý celer, petržel nebo pastiňák
máslo 100 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
petrželka 1 hrst
jemně nasekaná
krutony 200 g
osmažené kostičky toustového chleba nebo veky

1 Nejdřív vývar
Kousky ryby ve větším hrnci zalijte studenou vodou. Uveďte do varu, pak stáhněte a mírným varem pokračujte ještě asi 15 minut. Odstavte a vývar nechte vychladnout. Zeleninu jemně nakrájejte. Pokud je křehká, ponechte ji ve větších kouscích, polévku to vzhledově ozvláštní.

2 Hustý základ
V jiném hrnci na másle osmahněte zeleninu. Zaprašte moukou a za stálého míchání dvě minuty smažte. Zalijte hrnkem studené vody a rozmíchejte.

3 Vzniká polévka
Přes hrnec položte cedník a na jíškový základ nalijte zchladlý vývar. Maso a mlíčí, které zůstane v cedníku, rozdělte na úhledné kousky. Hlavu oberte. Polévku v hrnci dobře promíchejte a na středním ohni vařte aspoň 20 minut do krémova. Přidejte rybí maso, dosolte a opepřete, posypte petrželkou, podávejte s krutonky.

Tři verze rybí polévky

Skotská
Místo kapra povařte kousek uzené ryby, zeleninu nakrájejte na jemné kostičky a do polévky přidejte smetanu.

Francouzská
Ryb by mělo být co nejvíc, zelenina je krájená našikmo a do základu patří rajské jablíčko.

Thajská
Rozumí si s bělomasou rybou, krevetami, kokosovým mlékem a zeleninou nakrájenou na jemné nudličky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Obchod Apetit