0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krevety s ananasem, paprikami a rybí omáčkou

Krevety s ananasem, paprikami a rybí omáčkou

3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1361 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 57 g
Tuky 73 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toto jídlo vaří módní návrhářka Mimi Nguyen Hoang Lan podle fantazie. Odráží se v něm moudrost její babičky. Ta ji naučila, které potraviny se k sobě hodí a jak jídlo uvařit rychle a chutně.

Suroviny

krevety 400 g
velké, celé nebo oloupané, i mražené
rostlinný olej 2 PL
cibule ½ ks
na tenké proužky
sůl
na plátky
krupicový cukr
podle chuti ananasu, lze vynechat
paprika zelená 2 ks
zbavené semen a na plátky
paprika červená 2 ks
zbavené semen a na plátky
nesolené
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky
rybí omáčka 2 PL
rýže jasmínová
nebo rýžové nudle k podávání

1 Mražené krevety vložte do cedníku, prolijte horkou vodou a nechte okapat. Pořádně rozpalte wok a pak vlijte lžíci oleje. Vsypte polovinu dávky cibule a opékejte asi půl minuty, dokud nezesklovatí.

2 Přidejte krevety, osolte a chvilinku míchejte na prudkém ohni; 2 minuty jsou maximum. Obsah pánve dejte stranou.

3 Wok umyjte, osušte a rozpalte. Vlijte druhou lžíci oleje a půl minuty restujte zbývající cibuli. Přidejte ananas a opékejte ho další půl minuty, případně posypte cukrem. Vmíchejte papriky a nakonec arašídy. Míchejte a podle chuti přidávejte rybí omáčku; celé opékání by nemělo trvat déle než 6 minut.

4 Ochutnejte, vraťte do woku krevety a asi půl minuty prohřívejte. Stáhněte z ohně a úplně nakonec vmíchejte nasekaný koriandr. Ihned podávejte s jasmínovou rýží nebo rýžovými nudlemi.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč