Toto jídlo vaří módní návrhářka Mimi Nguyen Hoang Lan podle fantazie. Odráží se v něm moudrost její babičky. Ta ji naučila, které potraviny se k sobě hodí a jak jídlo uvařit rychle a chutně.
Suroviny
Postup
Mražené krevety vložte do cedníku, prolijte horkou vodou a nechte okapat. Pořádně rozpalte wok a pak vlijte lžíci oleje. Vsypte polovinu dávky cibule a opékejte asi půl minuty, dokud nezesklovatí.
Přidejte krevety, osolte a chvilinku míchejte na prudkém ohni; 2 minuty jsou maximum. Obsah pánve dejte stranou.
Wok umyjte, osušte a rozpalte. Vlijte druhou lžíci oleje a půl minuty restujte zbývající cibuli. Přidejte ananas a opékejte ho další půl minuty, případně posypte cukrem. Vmíchejte papriky a nakonec arašídy. Míchejte a podle chuti přidávejte rybí omáčku; celé opékání by nemělo trvat déle než 6 minut.
Ochutnejte, vraťte do woku krevety a asi půl minuty prohřívejte. Stáhněte z ohně a úplně nakonec vmíchejte nasekaný koriandr. Ihned podávejte s jasmínovou rýží nebo rýžovými nudlemi.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 nejlepších jídel z woku(20 receptů )