0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krevety s ananasem, paprikami a rybí omáčkou

Krevety s ananasem, paprikami a rybí omáčkou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1361 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 57 g
Tuky 73 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toto jídlo vaří módní návrhářka Mimi Nguyen Hoang Lan podle fantazie. Odráží se v něm moudrost její babičky. Ta ji naučila, které potraviny se k sobě hodí a jak jídlo uvařit rychle a chutně.

Suroviny

krevety 400 g
velké, celé nebo oloupané, i mražené
rostlinný olej 2 PL
cibule 0.5 ks
na tenké proužky
sůl
ananas 1 ks
na plátky
krupicový cukr
podle chuti ananasu, lze vynechat
paprika zelená 2 ks
zbavené semen a na plátky
paprika červená 2 ks
zbavené semen a na plátky
arašídy 80 g
nesolené
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky
rybí omáčka 2 PL
rýže jasmínová
nebo rýžové nudle k podávání

1 Mražené krevety vložte do cedníku, prolijte horkou vodou a nechte okapat. Pořádně rozpalte wok a pak vlijte lžíci oleje. Vsypte polovinu dávky cibule a opékejte asi půl minuty, dokud nezesklovatí.

2 Přidejte krevety, osolte a chvilinku míchejte na prudkém ohni; 2 minuty jsou maximum. Obsah pánve dejte stranou.

3 Wok umyjte, osušte a rozpalte. Vlijte druhou lžíci oleje a půl minuty restujte zbývající cibuli. Přidejte ananas a opékejte ho další půl minuty, případně posypte cukrem. Vmíchejte papriky a nakonec arašídy. Míchejte a podle chuti přidávejte rybí omáčku; celé opékání by nemělo trvat déle než 6 minut.

4 Ochutnejte, vraťte do woku krevety a asi půl minuty prohřívejte. Stáhněte z ohně a úplně nakonec vmíchejte nasekaný koriandr. Ihned podávejte s jasmínovou rýží nebo rýžovými nudlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit