0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

4.8 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5897 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 611 g
Tuky 299 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli vaše děti mají rády rybí prsty, určitě si zamilují tuhle výbornou domácí variantu. Připravíte ji z konzervovaného tuňáka a zeleniny.

Suroviny

sušenky 10 ks
slané krekry
konzervovaná kukuřice 200 g
cibule 1 ks
najemno
majonéza 6 PL
citronová štáva 2 PL
hrášek 2 hrsti
mražený
tuňák 400 g
konzervovaný, kousky
slunečnicový olej 1 PL
sůl
pepř

1 Sušenky nahrubo rozlámejte a vsypte do robotu, přidejte kukuřici a rozmixujte na hrubší směs. Přesuňte do mísy a vmíchejte cibuli, majonézu a citronovou šťávu, až se vše spojí. Teď přidejte hrášek a tuňáka, ale snažte se, aby ryba zůstala ve větších kouscích. Dochuťte.

2Směs rozdělte na osm dílů a vytvarujte karbanátky. Osmažte je dozlatova; možná budete muset na druhou várku přidat trochu oleje.

3Podávejte s fazolemi v rajské omáčce, bramborovou kaší nebo listovým salátem.

TIP: Neosmažené rybí karbanátky si můžete zmrazit do zásoby. Tak vám vydrží víc než měsíc. Když pak potřebujete rychle připravit něco k jídlu, stačí je vyndat z mrazáku a ještě zmražené je na mírném ohni zvolna osmažit v oleji. Nemělo by to trvat déle než osm minut po každé straně.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit