Rybí vývar s krevetovými taštičkami

Rybí vývar s krevetovými taštičkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1554 kcal
Bílkoviny 85 g
Cukr 245 g
Tuky 14 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Slavnostní rybí polévka s asijskými tóny

Suroviny

vývar 1 l
asijský
víno rýžové 4 PL
rybí omáčka 1 PL
třtinový cukr 2 PL
zázvor (čerstvý) 5
kousek, oloupaný, nakrájený, na plátky
chilli paprička 1 ks
malá, ostrá jako ptačí oko najemno
citronová tráva 1
pokrájená
jarní cibulka 2 ks
na tenko
Na taštičky
krevety 200 g
středně velké, vyloupané, očištěné
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1
čerstvý, strouhaný
sójová omáčka 1 ČL
světlá
víno rýžové 1 PL
sezamový olej 1 ČL
škrob 2 ČL
16
wonton či 20 placiček gyoza (prodávají asijské obchody)
1 Zmrazené placičky na taštičky nechte rozmrazit.

2 Rybí vývar s ostatními přísadami kromě cibulky přiveďte k varu a vařte 5 minut. Ochutnejte, případně dotáhněte chuť cukrem nebo rýžovým či vinným octem. Přeceďte.

3 Promíchejte krevety nasekané nadrobno s ostatními přísadami na placičky. Na rozmrazené placičky rozdělte po lžičce náplně. Potřete okraje těsta vodou a přitiskněte k sobě, aby měly tvar měšce. (Pokud se vám to nedaří, udělejte měsíčky).

4 Ochucený vývar znovu přiveďte k varu, vložte do něj taštičky jednu po druhé a vařte 5 minut, až vyplavou nahoru. Vývar nalijte do talířů, rozdělte krevetové taštičky a posypte jarní cibulkou.

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit