Slavnostní rybí polévka s asijskými tóny
Suroviny
vývar
1
l
asijský
víno rýžové
4
PL
rybí omáčka
1
PL
třtinový cukr
2
PL
zázvor (čerstvý)
5
kousek, oloupaný, nakrájený, na plátky
chilli paprička
1
ks
citronová tráva
1
pokrájená
jarní cibulka
2
ks
na tenko
Na taštičky
krevety
200
g
středně velké, vyloupané, očištěné
jarní cibulka
1
ks
nadrobno
zázvor (čerstvý)
1
čerstvý, strouhaný
sójová omáčka
1
ČL
světlá
víno rýžové
1
PL
sezamový olej
1
ČL
škrob
2
ČL
těsto wonton
16
či 20 placiček gyoza (prodávají asijské obchody)
Postup
1
Zmrazené placičky na taštičky nechte rozmrazit.
2
Rybí vývar s ostatními přísadami kromě cibulky přiveďte k varu a vařte 5 minut. Ochutnejte, případně dotáhněte chuť cukrem nebo rýžovým či vinným octem. Přeceďte.
3
Promíchejte krevety nasekané nadrobno s ostatními přísadami na placičky. Na rozmrazené placičky rozdělte po lžičce náplně. Potřete okraje těsta vodou a přitiskněte k sobě, aby měly tvar měšce. (Pokud se vám to nedaří, udělejte měsíčky).
4
Ochucený vývar znovu přiveďte k varu, vložte do něj taštičky jednu po druhé a vařte 5 minut, až vyplavou nahoru. Vývar nalijte do talířů, rozdělte krevetové taštičky a posypte jarní cibulkou.