Rybí vývar s krevetovými taštičkami

Rybí vývar s krevetovými taštičkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1554 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 245 g
Tuky 14 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavnostní rybí polévka s asijskými tóny

 

Suroviny

vývar 1 l
asijský
víno rýžové 4 PL
rybí omáčka 1 PL
třtinový cukr 2 PL
zázvor (čerstvý) 5
kousek, oloupaný, nakrájený, na plátky
chilli paprička 1 ks
citronová tráva 1
pokrájená
jarní cibulka 2 ks
na tenko
Na taštičky
krevety 200 g
středně velké, vyloupané, očištěné
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1
čerstvý, strouhaný
sójová omáčka 1 ČL
světlá
víno rýžové 1 PL
sezamový olej 1 ČL
škrob 2 ČL
těsto wonton 16
či 20 placiček gyoza (prodávají asijské obchody)

1 Zmrazené placičky na taštičky nechte rozmrazit.

2 Rybí vývar s ostatními přísadami kromě cibulky přiveďte k varu a vařte 5 minut. Ochutnejte, případně dotáhněte chuť cukrem nebo rýžovým či vinným octem. Přeceďte.

3 Promíchejte krevety nasekané nadrobno s ostatními přísadami na placičky. Na rozmrazené placičky rozdělte po lžičce náplně. Potřete okraje těsta vodou a přitiskněte k sobě, aby měly tvar měšce. (Pokud se vám to nedaří, udělejte měsíčky).

4 Ochucený vývar znovu přiveďte k varu, vložte do něj taštičky jednu po druhé a vařte 5 minut, až vyplavou nahoru. Vývar nalijte do talířů, rozdělte krevetové taštičky a posypte jarní cibulkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit