Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1554 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 245 g
Tuky 14 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavnostní rybí polévka s asijskými tóny

 

Suroviny

vývar 1 l
asijský
rybí omáčka 1 PL
třtinový cukr 2 PL
zázvor (čerstvý) 5
kousek, oloupaný, nakrájený, na plátky
citronová tráva 1
pokrájená
jarní cibulka 2 ks
na tenko
Na taštičky
krevety 200 g
středně velké, vyloupané, očištěné
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1
čerstvý, strouhaný
sójová omáčka 1 ČL
světlá
sezamový olej 1 ČL
škrob 2 ČL
či 20 placiček gyoza (prodávají asijské obchody)

Postup

1

Zmrazené placičky na taštičky nechte rozmrazit.

2

Rybí vývar s ostatními přísadami kromě cibulky přiveďte k varu a vařte 5 minut. Ochutnejte, případně dotáhněte chuť cukrem nebo rýžovým či vinným octem. Přeceďte.

3

Promíchejte krevety nasekané nadrobno s ostatními přísadami na placičky. Na rozmrazené placičky rozdělte po lžičce náplně. Potřete okraje těsta vodou a přitiskněte k sobě, aby měly tvar měšce. (Pokud se vám to nedaří, udělejte měsíčky).

4

Ochucený vývar znovu přiveďte k varu, vložte do něj taštičky jednu po druhé a vařte 5 minut, až vyplavou nahoru. Vývar nalijte do talířů, rozdělte krevetové taštičky a posypte jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...