0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí vývar s krevetovými taštičkami

Rybí vývar s krevetovými taštičkami

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1554 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 245 g
Tuky 14 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavnostní rybí polévka s asijskými tóny

 

Suroviny

vývar 1 l
asijský
rybí omáčka 1 PL
třtinový cukr 2 PL
zázvor (čerstvý) 5
kousek, oloupaný, nakrájený, na plátky
chilli paprička 1 ks
citronová tráva 1
pokrájená
jarní cibulka 2 ks
na tenko
Na taštičky
krevety 200 g
středně velké, vyloupané, očištěné
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1
čerstvý, strouhaný
sójová omáčka 1 ČL
světlá
sezamový olej 1 ČL
škrob 2 ČL
či 20 placiček gyoza (prodávají asijské obchody)

1 Zmrazené placičky na taštičky nechte rozmrazit.

2 Rybí vývar s ostatními přísadami kromě cibulky přiveďte k varu a vařte 5 minut. Ochutnejte, případně dotáhněte chuť cukrem nebo rýžovým či vinným octem. Přeceďte.

3 Promíchejte krevety nasekané nadrobno s ostatními přísadami na placičky. Na rozmrazené placičky rozdělte po lžičce náplně. Potřete okraje těsta vodou a přitiskněte k sobě, aby měly tvar měšce. (Pokud se vám to nedaří, udělejte měsíčky).

4 Ochucený vývar znovu přiveďte k varu, vložte do něj taštičky jednu po druhé a vařte 5 minut, až vyplavou nahoru. Vývar nalijte do talířů, rozdělte krevetové taštičky a posypte jarní cibulkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč