Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlá pánev v orientálním stylu

Rychlá a chutná večeře nejen pro vegetariány
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená na skrojky
    • ½ lžičky čínského koření pěti vůní nebo mletého zázvoru
    • 300–340 g míchané mražené zeleniny + hrst klíčků + hrst listů polníčku nebo špenátu
    • 500 g vařené rýže (basmati) (cca 170 g v syrovém stavu)
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Rozpalte pánev nebo wok, pak vlijte olej a rozehřejte ho na střední až vyšší teplotu. Vsypte cibuli a za občasného promíchání opékejte, aby začala zlátnout. Trvá to asi pět minut. Posypte kořením a rychle osmahněte, asi půl minuty; stále promíchávejte. Pak přidejte zeleninu a opět míchejte, zároveň udržujte vysokou teplotu, aby zelenina rychle zezlátla a zůstala křupavá. Za stálého promíchávání opékejte čtyři až pět minut, dokud nezačne zelenina křehnout.

2. Vařenou rýži prohřejte v mikrovlnce nebo v troubě. Dokončete přípravu zeleniny: vmíchejte sójovou omáčku, případně dosolte (omáčka však bývá dost slaná) a opepřete. Pokud vám připadá, že je málo šťávy, vmíchejte lžíci či dvě vody. Potom rozdělte rýži a zeleninu na talíře a ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář