Rychlá a chutná večeře, na které si pochutnají vegetariáni i masožravci. Smažená rýže v orientálním stylu snese jakoukoliv mraženou zeleninu a také zbylou vařenou rýži od oběda. Další skvělé jídlo, které vám pomůže neplýtvat.
Suroviny
Postup
Rozpalte pánevnebo wok, pak vlijte olej a rozehřejte ho na střední až vyšší teplotu. Vsypte cibuli a za občasného promíchání opékejte, aby začala zlátnout. Trvá to asi pět minut. Posypte kořením a rychle osmahněte, asi půl minuty; stále promíchávejte.
Přidejte zeleninu a opět míchejte, zároveň udržujte vysokou teplotu, aby zelenina rychle zezlátla a zůstala křupavá. Za stálého promíchávání opékejte čtyři až pět minut, dokud nezačne zelenina křehnout.
Vařenou rýži prohřejte v mikrovlnce nebo v troubě. Dokončete přípravu zeleniny: vmíchejte sójovou omáčku, případně dosolte (omáčka však bývá dost slaná) a opepřete. Pokud vám připadá, že je málo šťávy, vmíchejte lžíci či dvě vody. Potom rozdělte rýži a zeleninu na talíře a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 nejlepších jídel z woku(20 receptů )