Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlá pánev v orientálním stylu

Rychlá pánev v orientálním stylu

4.1/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2150 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 420 g
Tuky 33 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a chutná večeře, na které si pochutnají vegetariáni i masožravci.

Suroviny

olivový olej 2 PL
velká
koření čína ½ ČL
pěti vůní
mražená, míchaná
klíčky hrst
mungo
polníček hrst
listy, lze nahradit špenátem
rýže 500 g
Basmati, vařená nebo 170g syrové
sójová omáčka 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Rozpalte pánevnebo wok, pak vlijte olej a rozehřejte ho na střední až vyšší teplotu. Vsypte cibuli a za občasného promíchání opékejte, aby začala zlátnout. Trvá to asi pět minut. Posypte kořením a rychle osmahněte, asi půl minuty; stále promíchávejte.

2

Přidejte zeleninu a opět míchejte, zároveň udržujte vysokou teplotu, aby zelenina rychle zezlátla a zůstala křupavá. Za stálého promíchávání opékejte čtyři až pět minut, dokud nezačne zelenina křehnout.

3

Vařenou rýži prohřejte v mikrovlnce nebo v troubě. Dokončete přípravu zeleniny: vmíchejte sójovou omáčku, případně dosolte (omáčka však bývá dost slaná) a opepřete. Pokud vám připadá, že je málo šťávy, vmíchejte lžíci či dvě vody. Potom rozdělte rýži a zeleninu na talíře a ihned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...