Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlá pánev v orientálním stylu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2189 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 423 g
Tuky 28 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a chutná večeře, na které si pochutnají vegetariáni i masožravci. Smažená rýže v orientálním stylu snese jakoukoliv mraženou zeleninu a také zbylou vařenou rýži od oběda. Další skvělé jídlo, které vám pomůže neplýtvat.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
velká, nakrájená na klínky
koření pěti vůní ½ ČL
nebo mletý zázvor
mražená, míchaná
polníček 1 hrst
lze nahradit špenátem
rýže basmati 500 g
vařená nebo 170 g syrové
sójová omáčka 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozpalte pánevnebo wok, pak vlijte olej a rozehřejte ho na střední až vyšší teplotu. Vsypte cibuli a za občasného promíchání opékejte, aby začala zlátnout. Trvá to asi pět minut. Posypte kořením a rychle osmahněte, asi půl minuty; stále promíchávejte.

2

Přidejte zeleninu a opět míchejte, zároveň udržujte vysokou teplotu, aby zelenina rychle zezlátla a zůstala křupavá. Za stálého promíchávání opékejte čtyři až pět minut, dokud nezačne zelenina křehnout.

3

Vařenou rýži prohřejte v mikrovlnce nebo v troubě. Dokončete přípravu zeleniny: vmíchejte sójovou omáčku, případně dosolte (omáčka však bývá dost slaná) a opepřete. Pokud vám připadá, že je málo šťávy, vmíchejte lžíci či dvě vody. Potom rozdělte rýži a zeleninu na talíře a ihned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...