Rychlá pánev v orientálním stylu

Rychlá pánev v orientálním stylu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2150 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 420 g
Tuky 33 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a chutná večeře, na které si pochutnají vegetariáni i masožravci.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká
koření čína 0.5 ČL
pěti vůní
zelenina 300 g
mražená, míchaná
klíčky hrst
mungo
polníček hrst
listy, lze nahradit špenátem
rýže 500 g
Basmati, vařená nebo 170g syrové
sójová omáčka 2 PL
sůl
pepř

1 Rozpalte pánevnebo wok, pak vlijte olej a rozehřejte ho na střední až vyšší teplotu. Vsypte cibuli a za občasného promíchání opékejte, aby začala zlátnout. Trvá to asi pět minut. Posypte kořením a rychle osmahněte, asi půl minuty; stále promíchávejte.

2Přidejte zeleninu a opět míchejte, zároveň udržujte vysokou teplotu, aby zelenina rychle zezlátla a zůstala křupavá. Za stálého promíchávání opékejte čtyři až pět minut, dokud nezačne zelenina křehnout.
 

3Vařenou rýži prohřejte v mikrovlnce nebo v troubě. Dokončete přípravu zeleniny: vmíchejte sójovou omáčku, případně dosolte (omáčka však bývá dost slaná) a opepřete. Pokud vám připadá, že je málo šťávy, vmíchejte lžíci či dvě vody. Potom rozdělte rýži a zeleninu na talíře a ihned podávejte.

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit