Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Karlovarské knedlíky

Popis receptu: 
Apetit 10/2008 52 k jemnému masu,nebo omáčce
Autor: Monika Hanáčková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    110g másla, lžička soli, 6 vajec, 1/2 l mléka, 4 housky,550g hrubé mouky

Příprava jídla

70g másla a sůl utřete do pěny,postupně vetřete 6 žloutků,pak pomalu po lžících přilijte mléko a mouku.Do vznilého těsta vmíchejte kostičky z housek,opečené na 20g másla a sníh y bílků.Na 2 utěrky nebo látkové ubrousky potřené 20g másla rozdělte těsto,zavažte vždy na obou stranách nadvakrát asi na palec od sebe.Vložte do vroucí osolené vody,vařte 15 minut,pak odstraňte provázky blíže těstu a ještě 30minut dovařte.Uvařený knedlík hned nakrájejte nití.
REKLAMA

Přidat komentář