Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Drbáky

Popis receptu: 
Apetit 10/2008 52 k vepřové pečínce nebo huse
Autor: Monika Hanáčková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 kg brambor,2 lžičky soli,1-3 lžíce solamylu

Příprava jídla

Den předem uvařte ve slupce 500g brambor.Druhý den je oloupejte a nastrouhejte nahrubo.Najemno nastrouhejte 500g syrových brambor a důkladně z nich v utěrce vymačkejte vodu.Pak je smíchejte s vařenýma a solí(podle roční doby a moučnatosti lze přidat 1-3 lžíce solamylu) Z hmoty tvořte kulaté knedlíky velikosti pingpongového míčku.Obalte je v solamylu,vložte do vroucí vody.Hned zamíchejte,aby se nepřichytily ke dnu.Vařte 15-25 minut.
REKLAMA

Přidat komentář